The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Gesponsord artikel

Welke Intel processor moet ik kiezen?

Iedere laptop beschikt over een processor. Het is het hart van je notebook en speelt een zeer belangrijke rol bij de meeste dingen die je op je laptop doet. Het overgrote deel van onze laptops beschikt over een processor van Intel, de grootste processorfabrikant ter wereld. Op deze pagina helpen we je om de juiste Intel processor te kiezen.

Ik wil internetten en mailen

Voor basistaken als browsen op het internet, mailen en tekstverwerken heb je voldoende aan een Intel Atom, Celeron of Pentium processor. Een Core m3 processor is energiezuiniger en heeft geen ventilator nodig, waardoor je laptop volledig stil is. Werk je graag met verschillende programma's tegelijk, dan is een Intel Core i3 van de tiende generatie processor aan te raden. Dan weet je zeker dat je laptop genoeg processor power heeft.

Aanbevolen processor: Intel Atom, Celeron, Pentium, Core m3 of Core i3

Ik wil studeren

Gebruik je jouw laptop om verslagen te typen, presentaties te maken en af en toe simpel een foto bewerken? Kies dan voor een laptop met minimaal een Core m3 of Core i3 processor. Zo heb je moeiteloos 30 tabbladen open in je browser terwijl je een essay schrijft en muziek streamt.

Aanbevolen processor: Intel Core m3 of i3 van de tiende generatie

Ik wil foto's bewerken

Vakantiekiekjes of trouwfoto's bewerken? Kies dan voor een Intel Core i5, i7 of i9 processor. Een Intel Core i5 of betere processor van de tiende generatie biedt over een langere periode meer rekenkracht. Die kan je wel gebruiken bij het bewerken van je foto's.

Aanbevolen processor: Intel Core i5, i7 of i9 van de tiende generatie

Ik wil video's bewerken

Het monteren van video's vraagt veel van je processor. Zeker voor het renderen of het bewerken van materiaal in hoge resolutie is veel rekenkracht nodig. Een Intel Core i7 processor of i9 is krachtig genoeg voor het werken met programma's als Adobe Premiere Pro. Daarnaast adviseren we 8 GB werkgeheugen en een midrange videokaart.

Aanbevolen processor: Intel Core i7 of Intel Core i9 van de tiende generatie

Ik wil games spelen

Als we het hebben over 'games spelen' bedoelen we geen Angry Birds, online pokeren of een ander 'simpel' spelletje. Maar wil je de recentere, zwaardere games spelen, dan heb je minimaal een Intel Core i5 of i7 processor nodig. Of een Intel Core i9 als je het beste van het beste wil hebben. Verder heb je in ieder geval een midrange videokaart nodig.

Aanbevolen processor: Intel Core i5, i7 of i9 van de tiende generatie© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.739 beoordelingen