The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Gesponsord artikel

Oculus VR

Al sinds de jaren 80 is virtual reality het ultieme doel voor gamers: helemaal opgaan in de spelwereld en daar fysiek de interactie mee opzoeken. Oculus is een voorloper die met elke nieuwe VR bril dichter bij dit ultieme doel weet te komen. In dit artikel neem ik je mee naar de wondere wereld van Oculus VR.

Oculus Go

Waar gamers met een Rift of Quest voor de ultieme spelervaring kiezen, is de Oculus Go er voor zij die sociale interactie zoeken. De Oculus Go richt zich namelijk vooral op shared soacial spaces, oftwel samen dingen doen in VR. Zo kijk je samen met andere Go gebruikers samen een film op Netflix, zelfs als je allebei op een ander continent woont. Of je duikt een virtuele chatroom in om via je Avatar nieuwe mensen te leren kennen.

Oculus Rift

Met de release van de Rift kwam Oculus met gestrekt been de gaming industrie binnenvallen. Een betaalbare VR bril die, in combinatie met een flinke gaming pc, een VR ervaring oplevert waar je u tegen zegt. Goede graphics incombinatie met uitstekende tracking van je hoofd en handen, waardoor je helemaal opgaat in de virtuele wereld naar keuze. Het enige waarmee je nog aan de echte wereld vast zit is het setje kabels dat naar je pc loopt.

Oculus Quest

De komende Oculus Quest is de tweede generatie gaming VR brillen. Oculus komt een stap dichter bij de ultieme VR ervaring door een draadloze bril zonder externe sensoren te introduceren. Uniek aan de Quest is dat de felbegeerde sixe-degrees-of-freedom niet verloren gaat, de touch controls volledig werken én er geen externe sensoren meer nodig zijn om te gamen met de Oculus Quest. Kortom, volledige immersie in je games, films en virtuele sociale media.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.898 beoordelingen