The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


FAQ abonnementen

Waar zijn de abonnementen?

Sinds 1 februari 2017 verkopen we geen telecomabonnementen meer. Die kun je zelf afsluiten bij de verschillende providers in Nederland. Tip: kies voor een Sim Only zonder gedoe met leningen en BKR-registraties. Dan kun je bij ons een mooie smartphone uitzoeken.

Waarom is Coolblue gestopt met abonnementen?

Coolblue heeft maar één doel: klanten blij maken. Dat doen we onder andere door met onze specialistische kennis jou te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een smartphone. En door lastige dingen voor je op te lossen. De Wet op het financieel toezicht (Wft) maakt de verkoop van abonnementen in combinatie met een toestel juist minder gemakkelijk. Het kost veel tijd en aandacht om dit toch eenvoudig te houden voor onze klanten. Daarom hebben we goed nagedacht of we abonnementen belangrijk genoeg vinden om een groot deel van onze aandacht te geven. We zijn tot de conclusie gekomen dat onze kracht ligt bij klanten blij maken, door het helpen bij de beste keuze voor een smartphone en het bieden van de beste service. Hierin het verschil maken zal in de toekomst dan ook onze focus blijven. Daarom gaan we ons vanaf nu richten op het verkopen van losse toestellen.

Wat moet ik doen als mijn telefoon kapot gaat?

Bij Coolblue heb je standaard 2 jaar garantie op je aankoop. Dat geldt natuurlijk ook voor smartphones. Je kunt je telefoon online aanmelden voor reparatie.

Wat moet ik doen als mijn abonnement afloopt?

Omdat Coolblue geen abonnementen meer verkoopt, kunnen we je niet meer helpen bij een verlenging. Maar eigenlijk is het heel makkelijk: als je tevreden bent over de dienstverlening van je provider, kun je het abonnement gewoon door laten lopen. Het gedeelte dat je eventueel betaalt voor het toestel stopt vanzelf na 24 maanden maar je bel- en databundel lopen gewoon door.

Als je toe bent aan iets nieuws, raden we je aan voor een Sim Only te gaan - bij je huidige provider of een ander. En bij ons kun je natuurlijk een nieuwe smartphone uitzoeken.


© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 37.875 beoordelingen