Terug naar Financien

Duurzaamheidslening

Wil jij je woning graag verduurzamen, maar heb je niet genoeg spaargeld? Dan is een lening misschien een goede optie om toch zonnepanelen aan te kunnen schaffen. In dit artikel lees je meer over de Duurzaamheidslening die door sommige gemeenten wordt verstrekt.

De Duurzaamheidslening

Bepaalde gemeenten of provincies bieden een duurzaamheidsregeling aan. Deze lening is vergelijkbaar met de Energiebespaarlening. Dankzij deze lening kun je ook maximaal € 25.000,- lenen. Niet alle gemeenten of provincies bieden deze regeling aan. Daarnaast is het mogelijk dat de gemeente of provincie zelf aanvullende voorwaarden opstelt. Anders dan bij de Energiebespaarlening is het wel mogelijk om deze lening in te zetten voor één bepaald project. Informeer bij jouw gemeente of je voor deze lening in aanmerking komt.

Op een rijtje:

  • Lening tussen de € 2.500,- en € 25.000,-
  • Inzetbaar voor één project
  • Looptijd 10 of 15 jaar
  • Rente van 1.6%
  • Je moet 75 jaar of jonger zijn

Liever geen gebruik maken van de De Duurzaamheidslening? Of biedt jouw gemeente er geen aan? Lees dan meer over De Energiebespaarlening. Wil je meer informatie of heb je een andere vraag? Onze adviseurs helpen je graag!

Meer over de Energiebespaarlening
© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.