Advies

We hebben ze zelf ook.

Er is veel te vertellen over zonnepanelen. Dus dat doen we ook. Van de werking tot de installatie, van de financiën tot veelgestelde vragen. Je vind het hier.

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 813 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Altijd 10 jaar installatiegarantie
Gratis en geheel vrijblijvend

Terug naar Installatie en ontwerp

Voorbereiding installatie

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om het werk van onze installateurs gemakkelijker te maken. Zo gaat het plaatsen van je zonnepanelen zo soepel en snel. In dit artikel lees je hoe je je voor kan bereiden.

1. Zorg ervoor dat je thuis bent

De installatie van een zonnesysteem duurt nooit langer dan één dag. De exacte duur van de installatie is afhankelijk van jouw zonnesysteem. De installatie op een plat dak verloopt vaak sneller dan die op een schuin dak met ventilatiepijpen. Het is belangrijk dat je gedurende de hele installatie zelf aanwezig bent. De installateurs bellen je op de dag van de installatie om de exacte aankomsttijd door te geven.

2. Leg reserve dakpannen klaar

Heb je een dak met dakpannen? In dat geval gebruiken onze installateurs vaak haken om de zonnepanelen op je dak te bevestigen. Het kan gebeuren dat er daarbij een dakpan sneuvelt, of dat we kapotte dakpannen tegenkomen tijdens het plaatsen van je zonnedak. Als je reserve dakpannen klaar hebt liggen, maken we het meteen voor je in orde.

3. Maak de weg buiten vrij

Onze installateurs werken het snelst als ze hun bus dichtbij je huis kunnen parkeren. Heb je geen eigen parkeerplek? Parkeer je auto dan zo dicht mogelijk bij je huis. Op die manier kun je tijdens onze aankomst de weg vrijmaken voor onze bus. Soms is het nodig om een steiger te plaatsen. Het is in dat geval handig om plantenpotten of bankjes te verschuiven zodat we meteen van start kunnen.

4. Zorg ervoor dat we in huis overal bij kunnen

We gaan niet alleen op je dak aan de slag, maar ook in je huis. Haal daarom spullen weg op de plaats waar we de omvormer gaan installeren, zoals dozen op zolder. De zonnepanelen worden via de omvormer aangesloten op je meterkast. We gaan dus ook in je meterkast aan het werk. Zorg ervoor dat we daar ook gemakkelijk bij kunnen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback