Advies

We hebben ze zelf ook.

Er is veel te vertellen over zonnepanelen. Dus dat doen we ook. Van de werking tot de installatie, van de financiën tot veelgestelde vragen. Je vind het hier.

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 813 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Altijd 10 jaar installatiegarantie
Gratis en geheel vrijblijvend

Terug naar Voordelen

De toekomst van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering waar je in de toekomst ook nog volop van wil profiteren. Handig dus om te weten hoe de toekomst van zonnepanelen en zonne energie er ongeveer uitziet. In dit artikel hebben we de belangrijkste ontwikkelingen wat betreft prijs, innovatie en subsidie voor je op een rijtje gezet!

Prijsontwikkeling zonnepanelen

De productiekosten zijn de afgelopen jaren gedaald. Naar verwachting zullen ze in de toekomst nog verder dalen waardoor ook de aanschafkosten verder omlaag zullen gaan. Daarnaast wordt de hoeveelheid energie die een zonnepaneel kan opwekken groter. Het vermogen van zonnepanelen neemt dus toe terwijl technische ontwikkelingen en een verbetering van het productieproces ervoor zorgen dat de kosten gedrukt worden.

Salderingsregeling 2023

Vanaf 2023 is er sprake van een vernieuwde salderingsregeling. De vergoeding die je terugkrijgt van de overheid voor het terugleveren van energie zal steeds wat omlaag gaan. Dat komt omdat steeds meer mensen gebruik maken van zonne energie. Vanaf 2023 mogen zonnepanelen eigenaars 11% minder salderen. Dit zal verder worden afgebouwd tot 2031. Het percentage zal dan 0 zijn.

Innovatie

Er wordt constant gewerkt aan het verbeteren van de materialen waaruit zonnepanelen zijn opgebouwd. Dit komt de levensduur en het vermogen van panelen ten goede. Daarnaast is esthetiek ook een belangrijk innovatiepunt. Zo wordt er geëxperimenteerd met donkere coatings voor op de panelen, zodat de zonnecellen beter presteren en de panelen mooier uitzien.

Naast innovatie op het gebied van normale pv panelen, wordt er ook gewerkt aan andere uitvindingen waarbij zonne-energie de hoofdrol speelt. Zo wordt er gewerkt aan zonnepanelen die volledig geïntegreerd zijn in glas en die je dus ook niet ziet. Op die manier zou het in de toekomst mogelijk zijn zonnepanelen in ramen te verwerken. Vooral voor bijvoorbeeld grote gebouwen zou dit een hele innovatieve oplossing kunnen zijn om te besparen op energie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback