Advies

We hebben ze zelf ook.

Er is veel te vertellen over zonnepanelen. Dus dat doen we ook. Van de werking tot de installatie, van de financiën tot veelgestelde vragen. Je vind het hier.

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 813 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Altijd 10 jaar installatiegarantie
Gratis en geheel vrijblijvend

Terug naar Voordelen

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben allerlei voordelen. Voor jou en het milieu. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet.

Je energierekening gaat omlaag

Op een zonnige dag wekken je panelen constant energie op. Wanneer je de wasmachine aanzet, gebruikt de wasmachine de stroom van je panelen direct. Je 'koopt' op dat moment geen stroom, waardoor je minder afhankelijk bent van je energiemaatschappij.

De verlengde salderingsregeling is gunstig

In april 2019 werd bekend gemaakt dat de huidige salderingsregeling tot 2023 niet zal veranderen. Dit houdt in dat je tot die tijd volledig profiteert van de zonne energie die je teruglevert aan het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen gaan lang mee

Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Wanneer je je zonnesysteem goed onderhoudt en regelmatig controleert, kan dit zelfs langer zijn.

De waarde van je huis stijgt

Een ander voordeel van een zonnedak is dat de waarde van je huis erdoor stijgt. Mocht je gaan verhuizen, dan zijn de energiekosten voor de volgende bewoner namelijk lager. Ook verbeteren zonnepanelen het energielabel van je woning, omdat je gebruik maakt van groene stroom.

Zonnestroom is milieuvriendelijk

De zon is een natuurlijke bron van energie. Wanneer je zonnepanelen koopt, weet je dus zeker dat de stroom die je opwekt echt groen is. Groene energie is duurzaam en niet schadelijk voor het milieu. Door het kopen van zonnepanelen draag je dus bij aan een beter klimaat.

Je krijgt de btw terug

Wanneer je een zonnesysteem aanschaft, kun je als particulier de btw (21%) terugvragen bij De Belastingdienst. Wij regelen dit voor je door samen te werken met De Centrale BTW Teruggave.

Een zonnedak vergt weinig onderhoud

Het onderhouden van een zonnedak is eenvoudig en gemiddeld maar één keer per jaar nodig. Is je dak moeilijk bereikbaar? Schakel dan een bedrijf in om je zonnepanelen te reinigen.