Advies

We hebben ze zelf ook.

Er is veel te vertellen over zonnepanelen. Dus dat doen we ook. Van de werking tot de installatie, van de financiën tot veelgestelde vragen. Je vind het hier.

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 813 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Tot 25 jaar garantie
Gratis en geheel vrijblijvend

Terug naar Voordelen

Zo werkt zonne-energie opslaan

Wanneer de zon vol je zonnepanelen schijnt, gebruik je de stroom die je opwekt direct. Zet je op dat moment bijvoorbeeld de wasmachine aan? Dan werkt die op zonnestroom. Soms wekken je panelen meer energie op dan je op dat moment nodig hebt of gebruikt. Wat gebeurt er dan met deze energie? Is het mogelijk om zonnestroom op te slaan en hoe werkt dat? Je leest er hier meer over.

Zonne energie salderen

Een van de meest voorkomende manieren om je voordeel te doen met je de opgewekte zonne energie die je niet gebruikt, is door te salderen. Je energieleverancier rekent uit hoeveel energie je gebruikt hebt en verrekent dat vervolgens met de stroom die je teruglevert aan het elektriciteitsnet. Je energierekening kan op deze manier dus lager uitvallen. Op deze manier kun je verdienen aan je zonnedak.

Een thuisbatterij (accu) voor zonnepanelen

Er wordt hard gewerkt aan de technologie voor een batterij (accu) voor zonnepanelen. Op deze manier is het mogelijk om de stroom die je opwekt met je zonnedak maar niet direct gebruikt, op te slaan in een thuisbatterij (accu) om deze energie later te gebruiken.

Wij bieden deze optie vooralsnog niet aan omdat deze batterijen (accu's) op het moment relatief duur zijn. Op deze manier wordt de terugverdientijd van je systeem zo lang dat het aanschaffen van zonnepanelen met accu nog niet rendabel is. Wanneer de capaciteit en prijs van batterijen (accu's) voor zonnepanelen wel bijdragen aan het rendement van je systeem, en de levensduur van dit soort accu's langer wordt, gaan we deze optie aanbieden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback