Advies

We hebben ze zelf ook.

Er is veel te vertellen over zonnepanelen. Dus dat doen we ook. Van de werking tot de installatie, van de financiën tot veelgestelde vragen. Je vind het hier.

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 813 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Tot 25 jaar garantie
Gratis en geheel vrijblijvend

Terug naar Zonnepanelen

Micro-omvormers

Om de energie die je zonnepanelen opwekken te kunnen gebruiken, heb je een omvormer nodig. Wanneer je kiest voor een zonnepanelensysteem dat serie geschakeld is, wordt de hele opbrengst van je zonnedak naar de centrale omvormer gestuurd. Maar dat werkt anders bij een parallel geschakeld systeem met micro-omvormers. In dit artikel leggen we dit uit.

Hoe werken micro-omvormers voor zonnepanelen?

Micro-omvormers worden achter ieder zonnepaneel geïnstalleerd. Deze kastjes worden dus op je dak geplaatst en niet in je huis. De opgewekte gelijkstroom (DC stroom) wordt via de omvormers achter de panelen direct omgezet naar wisselstroom (AC stroom). Deze bruikbare elektriciteit loopt vervolgens door een kabeltraject via het dak naar je meterkast. Er is dus geen centrale omvormer meer nodig.

Wanneer kies je voor een micro-omvormer?

Micro-omvormers

Heb je last van schaduw op je dak? Dan kun je het beste kiezen voor micro-omvormers. Ieder zonnepaneel heeft dan een eigen omvormer. Wekt één van je panelen dan minder energie op omdat het in de schaduw ligt of vuil is geworden, dan blijven de andere zonnepanelen optimaal werken. Met micro-omvormers ben je dus altijd zeker van een optimaal rendement.

Heb je last van schaduw op slechts 1 zonnepaneel? Dan kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een serie-omvormer met energy optimizers.

Ons advies: Enphase micro omvormer

Enphase micro omvormer

Kom je samen met onze adviseurs tot de conclusie dat een micro omvormer zonnepanelen systeem het best is voor jouw dak? Dan raden we je een Enphase omvormer aan. Dit type micro omvormer heeft een zeer lage uitvalsratio. Dit maakt een micro omvormer van Enphase een betrouwbare en technologisch geavanceerde keuze voor jouw zonnedak.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback