Advies

We hebben ze zelf ook.

Er is veel te vertellen over zonnepanelen. Dus dat doen we ook. Van de werking tot de installatie, van de financiën tot veelgestelde vragen. Je vind het hier.

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 813 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Hulp bij een slimmer en duurzamer huis
Gratis en geheel vrijblijvend

Terug naar Zonnepanelen

PV-panelen

Vraag je jezelf af wat pv-panelen zijn? Of wat het verschil is tussen een pv systeem en een standaard zonnesysteem? Met de term 'pv-panelen' worden standaard zonnepanelen bedoeld. Er is dus geen verschil! In dit artikel lees je meer over pv zonnepanelen.

Photovoltaische cellen

Pv-panelen danken hun naam aan het Engelse 'photovoltaic'. Hiermee worden de fotovoltaïsche cellen in het zonnepaneel bedoeld. Deze cellen worden ook wel 'pv cellen' genoemd en ze zijn verantwoordelijk voor het omzetten van zonlicht in bruikbare energie voor de apparaten in je huis.

Pv-systeem

Met een pv-systemen worden complete zonnepanelen systemen bedoeld. Hier vallen zowel de zonnepanelen als de omvormer en het kabeltraject onder.

Afmeting pv paneel

Zonnepanelen hebben verschillende afmetingen. Er zijn kleine, standaard en grote zonnepanelen. Welk zonnepaneel het meest geschikt is voor jou ligt onder andere aan je dak en de hoeveelheid schaduw die daarop valt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback