Bespaarcalculator

Kun je op rekenen.
Bekijk snel hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Waar woon je

Schat je verbruik

Hoeveel verbruik je

kWh
In 1 minuut geregeld

De voordelen van zonnepanelen bij Coolblue

Bespaar gemiddeld € 1102 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Tot 25 jaar garantie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen van Coolblue

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.

Welke garanties krijg ik op zonnepanelen?

We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.

Kan ik niet beter wachten met zonnepanelen?

Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Hoe verreken ik stroom met mijn energierekening?

Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.

Kost het produceren van zonnepanelen niet meer CO2 uitstoot dan ze besparen?

De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.

Krijg ik subsidie voor zonnepanelen?

Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.

Hoe het werkt: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen

Coolblue installateur laat de app zien

Hoe werkt de aanvraag van zonnepanelen?

We starten altijd met een dakcheck. Zo kijken we of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, berekenen we samen hoeveel panelen je nodig hebt voor het dekken van je stroomverbruik en hoeveel geld je dus bespaart.
Coolblue installateurs op het dak

Hoe installeren wij een zonnepanelen systeem?

Binnen één dag leggen onze eigen specialisten de zonnepanelen op je dak. Voordat ze aan de slag gaan, nemen zij nog een keer de installatie met je door.