Zonnepanelen in Almere

Opgewekt
Lees meer

Het kan in Almere. Dat klopt zeker, want van de 85.977 huizen hebben er al 14.981 een dak vol zonnepanelen. Dat betekent dat er in totaal in Almere 139.623 zonnepanelen op de daken liggen waarmee zij samen € 9.828.137 per jaar besparen aan stroomkosten. Logisch dus dat elk jaar weer nieuwe Almeerders uit Flevoland kiezen om hun eigen groene stroom op te wekken met de zon. Ben jij de volgende?

Lees minder

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 656 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Hulp bij een slimmer en duurzamer huis
Gratis en vrijblijvend

Waarom juist nu zonnepanelen in Almere

Coolblue installateur laat de app zien

Gewoon, kiezen voor groen

Met zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo zorg je er samen met je buren voor dat Almere groener en groener wordt.
Twee Coolblue installateurs leggen zonnepanelen

Slim besparen met je dak in Almere

Door het opwekken van eigen stroom bespaar je gemiddeld 656 euro per jaar op je stroomrekening. Zo is je investering snel terugverdiend en verdien je eigenlijk geld met je zonnepanelen. Kun jij bijvoorbeeld een keertje extra naar een fijn restaurant of de kabelwaterskibaan in Almere.
Coolblue installateur laat eindresultaat zien

Nóg meer waarde toevoegen aan je huis in Almere

De huizenprijzen in jouw buurt lopen steeds verder op. Maar wist je dat het energielabel van je huis verbetert wanneer er zonnepanelen op het dak liggen? Zo stijgt jouw huis in waarde en ziet heel Almere hoe groen je bezig bent.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

4.5 / 5 sterren
9/10

Van begin tot eind uitstekend

Prettig en duidelijk adviesgesprek
Snelle installatie
Btw-teruggave helemaal uit handen genomen
Prima app om de opbrengst van de panelen inzichtelijk te krijgen
Niets

Van begin tot het eind ben ik uitstekend geholpen. Het adviesgesprek was prettig en duidelijk. Hetzelfde geldt voor de installatie van de zonnepanelen. De zonnepanelen werken prima en de bijbehorende app is duidelijk.

Patrick uit Amsterdam | 7 september 2020 | 12 panelen
4 / 5 sterren
8/10

Een mooi werkend zonnedak!

Eigen installateurs
Heldere offerte
Hulp vooraf maar ook achteraf
Geen omkijken naar
Niet altijd 1 vast aanspreekpunt
Vanwege het algemene e-mailadres kwamen de mails bij mij in de spambox

Ik heb met coolblue fijn zaken gedaan en beschik inmiddels al 5 maanden van een mooi werkend zonnedak! Na de offerte aanvraag heb ik een beeldbel gesprek gehad waar alles precies is uitgelegd en waar alle wensen besproken zijn. Omdat ik wat meer panelen heb dan de gemiddelde 10/12 moest ik over op 3 fase stroom. Na dit geregeld te hebben akkoord gegeven en een maand later lagen de panelen op het dak. Wel had ik bij de offerte een Huawei omvormer en door leveringsproblemen hangt er nu een ander met dezelfde eigenschappen. Dit is goed afgehandeld

Brian uit Almere | 22 december 2020 | 19 panelen
4.5 / 5 sterren
9/10

We zijn zeer tevreden

Heldere uitleg over de verschillende offertes
Installatie van panelen
Advies over nieuwe groepenkast was uitmuntend
Geen

Advies was duidelijk, installatie PERFECT en we zijn zeer tevreden.

Ger Visser uit Almere | 4 februari 2021 | 10 panelen

Bespaarcheck Kun je op rekenen.
Bekijk snel hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Waar woon je

Schat je verbruik

Hoeveel verbruik je

kWh
In 1 minuut geregeld
  • Gratis samen jouw Almeerse dak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Almere
  • Gratis samen jouw Almeerse dak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Almere

Almere In cijfers.
14.981

Aantal koopwoningen met zonnepanelen

17%

Percentage woningen met zonnepanelen

93

Aantal voetbalvelden aan zonnepanelen

€ 9.828.137

Elk jaar besparen Almeerders samen


Waarom zonnepanelen in Almere bij Coolblue?

Hulp bij het maken van de beste keuze voor jouw Almeerse dak

We adviseren onze klanten uit Almere over het beste zonnepanelen systeem. Je krijgt van ons altijd eerlijk advies over de prestaties van zonnepanelen, zodat we zeker weten dat zonnepanelen ook voor jou een knettergoed idee zijn. Tijdens het adviesgesprek nemen we alle details door en bepalen we samen hoe het ontwerp van je zonnedak eruit zal gaan zien. Zo weet je straks precies waar je aan toe bent.

Installatie en uitleg door échte specialisten

Wanneer de afspraak voor de installatie van jouw zonnedak is gemaakt, worden jouw zonnepanelen in één dag door onze eigen zonnepanelen installateurs geïnstalleerd. Ook nemen ze voordat ze starten nogmaals de installatie met je door, zodat je exact weet hoe we te werk gaan. En direct nadat je zonnedak geplaatst is, heb je inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen.

Installatie van zonnepanelen in Almere

Lees meer

Natuurlijk blijven we ook na het plaatsen van je Almeerse zonnedak voor je klaarstaan. Zo helpen we je met het terugvragen van je btw én je krijgt van ons 10 jaar installatiegarantie. En natuurlijk staat onze klantenservice altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Dat zijn zonnepanelen met een glimlach!

Lees minder

Zo werk het: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen in Almere

Coolblue installateur laat de app zien

Hoe werkt de aanvraag van zonnepanelen in Almere?

We beginnen altijd met een dakcheck om zeker te weten dat jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook berekenen we samen hoeveel panelen je nodig hebt voor het dekken van je stroomverbruik en hoeveel geld je gaat besparen.
Coolblue installateurs op het dak

Hoe installeren wij zonnepanelen in Almere?

Binnen één dag plaatsen onze eigen specialisten de zonnepanelen op je dak in Almere. Maar voordat ze aan de slag gaan, nemen zij nog een keer rustig de installatie met je door.

Hoe gaat de aanvraag in z'n werk?

Stap 1
Onze zonnepaneel specialisten maken voor jou een offerte op.
Stap 2
We spreken alles voor jouw zonnedak samen door in een adviesgesprek.
Stap 3
Je krijgt een scherpe offerte waar je geen nee op wilt zeggen.
Stap 4
We bellen om jouw installatie tot in de puntjes met je door te spreken, bijvoorbeeld hoe je kabeltraject gaat lopen.
Stap 5
Het is zover: we gaan jouw zonnepanelen installeren. Joepie! In deze video leggen we uit hoe deze dag eruitziet.

Reviews door onze zonnepanelen specialisten

Specialisten review

Huawei SUN2000

Bij het merk Huawei denk je misschien aan smartphones, maar met 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei nu dus ook slimme oplossingen voor zonnesystemen.

Specialisten review

REC Alpha Series

REC Alpha zijn premium zonnepanelen met een hoge kwaliteit en een mooi, volledig zwart uiterlijk. Ook zijn de panelen efficiënt en krachtig waardoor je zo veel mogelijk uit jouw zonnedak haalt.

Specialisten review

Enphase Energy

Het Amerikaanse Enphase Energy is al jaren marktleider op het gebied van micro-omvormers. Micro-omvormers zijn kleine omvormers die achter elk individueel zonnepaneel geplaatst worden, in plaats van een centrale omvormer.

Specialisten review

Solarstell Connect

Misschien denk je niet direct aan het montagesysteem bij het aanschaffen van zonnepanelen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je zonnesysteem. Omdat wij jou willen verzekeren van langdurige topkwaliteit werken wij met het Nederlandse Solarstell.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Almere

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.

We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.

Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.

De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.

Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.