Zonnepanelen in Eindhoven

De gekste.
Lees meer

Eindhoven is de slimste regio ter wereld! En deze slimmeriken kiezen massaal voor zonnepanelen, want van de 112.965 woningen hebben er al 12.876 een zonnedak. Dat betekent dat er in totaal in Eindhoven 120.004 zonnepanelen op de daken liggen. Daarmee besparen Eindhovenaren met elkaar € 8.877.760 per jaar aan stroomkosten. Net gek dus dat ieder jaar weer nieuwe inwoners uit de regio Eindhoven kiezen om hun eigen zonnestroom op te wekken. Sluit jij je bij hen aan?

Lees minder

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 689 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Hulp bij een slimmer en duurzamer huis
Gratis en vrijblijvend

Waarom juist nu zonnepanelen in Eindhoven

Coolblue installateur laat de app zien

Gewoon, kiezen voor groen

Met zonnepanelen wek je straks eenvoudig je eigen groene stroom op. Zo maak je samen met je buren Eindhoven weer een stukje groener.
Twee Coolblue installateurs leggen zonnepanelen

Slim besparen met je Eindhovense dak

Door het opwekken van eigen stroom bespaar je gemiddeld 689 euro per jaar op je stroomrekening. Je investering is dus snel terugverdiend. Sterker nog: eigenlijk verdien je dus geld met je zonnepanelen. En dat kun je weer gebruiken voor een avondje Stratumseind of kaartjes voor PSV in het Philips Stadion!
Coolblue installateur laat eindresultaat zien

Voeg nog meer waarde toe aan je huis in Eindhoven

De huizenprijzen in Eindhoven, Best, Veldhoven en omstreken rijzen al de pan uit. Maar wist je dat jouw energielabel verbetert wanneer er zonnepanelen op je dak liggen? Zo stijgt je huis in waarde en ziet heel regio Eindhoven hoe groen je bezig bent.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

4.5 / 5 sterren
9/10

Goed advies en fijne plaatsing en goede nazorg

Één vast aanspreekpunt
Deskundigheid adviesmedewerker
Installatie werkt probleemloos
Deskundigheid en teamwork van installateurs
Geen

Goed advies en fijne plaatsing en goede nazorg. Geen haast: ik heb er een half jaar over gedaan van advies tot ondertekening van de offerte. Niks derde partijen zoals je leest op sommige internetbedrijven: gewoon een eigen team in de vertrouwde Coolblue-bus.

Arthur uit Venray | 25 november 2020 | 10 panelen
4.5 / 5 sterren
9/10

Doen wat ze beloven

Fijne sfeer
Open mensen
Doen wat ze beloven
Onze situatie was wat lastig, daardoor duurde het wat langer voor we antwoord kregen dat de panelen ook echt op het dak konden komen. Maar dat vergeet je snel

Het adviesgesprek was super, leuk contact en daarna werden de zonnepanelen geleverd en geïnstalleerd zoals afgesproken.

Corien Plaisier uit Bavel | 26 november 2020 | 19 panelen
5 / 5 sterren
10/10

Alles verliep uitstekend

Intake was vriendelijk en professioneel
Installatie vakkundig
N.V.T.

Van advies t/m installatie liep alles uitstekend. Tot nu toe ben ik tevreden met de panelen.

Familie van Rijn uit Eindhoven | 30 september 2020 | 13 panelen

Bespaarcheck Kun je op rekenen.
Bekijk snel hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Waar woon je

Schat je verbruik

Hoeveel verbruik je

kWh
In 1 minuut geregeld
  • Gratis samen jouw zonnedak in Eindhoven ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in regio Eindhoven
  • Gratis samen jouw zonnedak in Eindhoven ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in regio Eindhoven

Eindhoven In cijfers.
12.876

Aantal koopwoningen met zonnepanelen

11%

Percentage woningen met zonnepanelen

80

Aantal voetbalvelden aan zonnepanelen

€ 8.877.760

Elk jaar besparen Eindhovenaren samen


Waarom zonnepanelen in Eindhoven bij Coolblue?

Hulp bij het maken van de beste keuze voor jouw Eindhovense dak

We adviseren onze klanten uit Eindhoven en omstreken over het beste zonnedak voor hen. We geven je eerlijk advies over de prestaties van zonnepanelen, zodat we er zeker van zijn dat zonnepanelen een knettergoed idee voor jou zijn. Tijdens het adviesgesprek spreken we alle details door en bepalen we samen hoe het ontwerp van jouw zonnesysteem eruit komt te zien. Zo weet je van te voren waar je aan toe bent.

Installatie en uitleg door échte specialisten

Wanneer de afspraak is gemaakt, worden je zonnepanelen in één dag door onze zonnepanelen installateurs geïnstalleerd. Van tevoren nemen we de installatie nog met je door, zodat je precies weet hoe het eruit komt te zien. Zodra het zonnedak geplaatst is, heb je direct inzicht in je stroom-opbrengst.

Installatie van zonnepanelen in Eindhoven

Lees meer

Ook na het plaatsen van je Eindhovense zonnedak staan we voor je klaar. We regelen het terugvragen van je btw én je krijgt van ons 10 jaar installatie garantie. Onze klantenservice staat altijd klaar om je vragen over je zonnepanelen te beantwoorden. Zo verloopt alles zorgeloos.

Lees minder

Zo werk het: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen in Eindhoven

Coolblue installateur laat de app zien

Hoe werkt de aanvraag van zonnepanelen in Eindhoven?

Het begint altijd met een dakcheck. Zo checken we of jouw Eindhovense dak geschikt is voor zonnepanelen, rekenen we samen uit hoeveel panelen je nodig hebt voor het dekken van je stroomverbruik en hoeveel euro's je daarmee bespaart.
Coolblue installateurs op het dak

Hoe installeren wij een zonnepanelen systeem in Eindhoven?

Het gaat razendsnel: binnen een dag leggen onze eigen specialisten de zonnepanelen op je dak. En voordat zij jouw Eindhovense dak op gaan, nemen zij eerst het proces van de installatie rustig met je door.

Hoe gaat de aanvraag in z'n werk?

Stap 1
Onze zonnepaneel specialisten maken voor jou een offerte op.
Stap 2
We spreken alles voor jouw zonnedak samen door in een adviesgesprek.
Stap 3
Je krijgt een scherpe offerte waar je geen nee op wilt zeggen.
Stap 4
We bellen om jouw installatie tot in de puntjes met je door te spreken, bijvoorbeeld hoe je kabeltraject gaat lopen.
Stap 5
Het is zover: we gaan jouw zonnepanelen installeren. Joepie! In deze video leggen we uit hoe deze dag eruitziet.

Reviews door onze zonnepanelen specialisten

Specialisten review

Huawei SUN2000

Bij het merk Huawei denk je misschien aan smartphones, maar met 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei nu dus ook slimme oplossingen voor zonnesystemen.

Specialisten review

REC Alpha Series

REC Alpha zijn premium zonnepanelen met een hoge kwaliteit en een mooi, volledig zwart uiterlijk. Ook zijn de panelen efficiënt en krachtig waardoor je zo veel mogelijk uit jouw zonnedak haalt.

Specialisten review

Enphase Energy

Het Amerikaanse Enphase Energy is al jaren marktleider op het gebied van micro-omvormers. Micro-omvormers zijn kleine omvormers die achter elk individueel zonnepaneel geplaatst worden, in plaats van een centrale omvormer.

Specialisten review

Solarstell Connect

Misschien denk je niet direct aan het montagesysteem bij het aanschaffen van zonnepanelen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je zonnesysteem. Omdat wij jou willen verzekeren van langdurige topkwaliteit werken wij met het Nederlandse Solarstell.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Eindhoven

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.

We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.

Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.

De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.

Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.