Zonnepanelen in Nijmegen

Altijd zon en nooit eens regen.
Lees meer

Nijmegen en Lent zijn goed bezig! Want van de 35500 koophuizen hebben er al 10577 een zonnedak. Dat betekent dat er in totaal in Nijmegen al 30280 zonnepanelen op de daken liggen waarmee de huiseigenaren met elkaar € 6.268.094 per jaar besparen aan stroomkosten. Net gek dus dat ieder jaar weer nieuwe Nijmegenaren kiezen om hun eigen groene stroom op te wekken. Ben jij de volgende?

Lees minder

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 593 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Hulp bij een slimmer en duurzamer huis
Gratis en vrijblijvend

Waarom juist nu zonnepanelen in Nijmegen

Coolblue installateur laat de app zien

Gewoon, kiezen voor groen

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Zo zorg je er samen met je buren voor dat de Nijmegen steeds duurzamer wordt.
Twee Coolblue installateurs leggen zonnepanelen

Slim besparen met je Nijmeegse dak

Door het opwekken van eigen stroom bespaar je gemiddeld 593 euro per jaar op je stroomrekening. Je verdient je investering dan ook snel terug. Eigenlijk verdien je dus geld met je zonnepanelen. Kun jij straks weer een keertje naar NEC of het Koningsplein!
Coolblue installateur laat eindresultaat zien

Nóg meer waarde toevoegen aan je huis

De huizenprijzen in jouw buurt rijzen al de pan uit. Maar wist je dat het energielabel van je huis verbetert wanneer er zonnepanelen op het dak liggen? Zo stijgt jouw huis in waarde stijgt ziet heel Nijmegen hoe groen je bent.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

5 / 5 sterren
10/10

Jullie hebben een dikke 10 verdiend!

Heldere en duidelijke uitleg
Zeer snelle terugkoppeling
Vakkundig
Nemen de tijd voor je
Goede adviezen en meedenken
Ben al even hierover aan het denken maar kan er echt geen vinden.

Heldere en duidelijke uitleg denken met je mee en passen zo nodig de offerte direct aan naar je wensen. Geven tevens aan wat wel en niet kan de voor en nadelen maar laten wel de beslissing aan mij over. Mailen en of bellen meteen zodra er veranderingen zijn aangepast meestal is dat nog de zelfde dag. Doordat ik best veel vertrouwen heb in Coolblue door allerlei aankopen. Wat ook wel eens mis kan lopen of dat iets stuk was gegaan of iets niet goed was. Hoe Coolblue dat netjes altijd heeft opgelost durfde ik zonder twijfels deze aankoop van zonnepanelen met een gerust hart aan te gaan. Tot heden ben ik zeer tevreden over het hele verloop van de zonnepanelen. Zelf ben ik best technisch onderlegd zodat ik best kan oordelen dat dit vakkundig is geplaatst en aangesloten. Over de app kan ik alleen zeggen valt wat tegen maar eerlijk gezegd heb ik me daar nog steeds niet helemaal in verdiept. Ben hierover wederom een zeer tevreden klant en hebben jullie een dikke 10 verdiend.

René uit Wijlre | 1 februari 2021 | 12 panelen
5 / 5 sterren
10/10

Goede oplevering en records aan kWh

Geavanceerde zonnestand-software
Goed contact over de installatie
Goede oplevering
Niets

Deskundig advies, heel vlot via online gesprek. Inzoomen op het dak met satellietbeelden en geavanceerde zonnestand software. Daarna voor de installatie goed contact over de aanstaande uitvoering. De uitvoering zelf met 7 (!) installateurs (waaronder de technische adviseur die je vooraf al hebt gesproken, goed voor afstemming). Goede oplevering en vervolgens iedere dag een record aflezen met meer kilowatts.

John uit Oosterhout | 2 december 2020 | 28 panelen
4.5 / 5 sterren
9/10

Eerlijk gesprek over de beste optie voor ons

Eerlijk
Snel
Betrouwbaar
Geen

Het was een super leuk en vriendelijk gesprek. Geen vervelende verkooptrucjes, maar een eerlijk gesprek over de beste optie voor ons. De installatie was binnen no-time geregeld.

Joey uit Nijmegen | 4 september 2020 | 12 panelen

Bespaarcheck Kun je op rekenen.
Bekijk snel hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Waar woon je

Schat je verbruik

Hoeveel verbruik je

kWh
In 1 minuut geregeld
  • Gratis samen jouw Nijmeegse dak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Nijmegen en omstreken
  • Gratis samen jouw Nijmeegse dak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Nijmegen en omstreken

Nijmegen In cijfers.
10.577

Aantal koopwoningen met zonnepanelen

13%

Percentage woningen met zonnepanelen

66

Aantal voetbalvelden aan zonnepanelen

€ 6.268.094

Elk jaar besparen Nijmegenaren samen


Waarom zonnepanelen in Nijmegen bij Coolblue?

Hulp bij het maken van de beste keuze voor jouw Nijmeegse dak

We adviseren onze klanten uit Nijmegen over het beste zonnedak. We geven eerlijk advies over de prestaties van zonnepanelen, zodat we zeker weten dat zonnepanelen een knettergoed idee zijn. Tijdens het adviesgesprek nemen we alle details door en bepalen we samen hoe het ontwerp van het zonnedak eruit komt te zien. Zo weten onze klanten van te voren waar ze aan toe zijn.

Installatie en uitleg door échte specialisten

Wanneer de afspraak is gemaakt, worden jouw zonnepanelen binnen één dag door onze eigen zonnepanelen installateurs geïnstalleerd. Ook nemen ze voordat ze starten nogmaals de installatie met onze klanten door, zodat ze precies weten hoe het eruit komt te zien. Zodra het zonnedak geplaatst is, heb je direct inzicht in de stroomopbrengst van je Nijmeegse dak.

Installatie van zonnepanelen in Nijmegen

Lees meer

Natuurlijk staan we ook na het plaatsen van je Nijmeegse zonnedak voor je klaar. We helpen je met het terugvragen van je btw én je krijgt van ons 10 jaar installatiegarantie. Onze klantenservice staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zo gaat alles van een leien (zonne)dakje.

Lees minder

Zo werk het: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen in Nijmegen

Coolblue installateur laat de app zien

Hoe werkt de aanvraag van zonnepanelen in Nijmegen?

We beginnen altijd met een dakcheck. Zo kijken we of jouw Nijmeegse dak geschikt is voor zonnepanelen, berekenen we samen hoeveel panelen je nodig hebt voor het dekken van je stroomverbruik en hoeveel geld je dus bespaart.
Coolblue installateurs op het dak

Hoe installeren wij een zonnepanelen systeem in Nijmegen?

Binnen één dag leggen onze eigen specialisten de zonnepanelen op je Nijmeegse dak. Voordat ze aan de slag gaan, nemen zij nog een keer de installatie met je door.

Hoe gaat de aanvraag in z'n werk?

Stap 1
Onze zonnepaneel specialisten maken voor jou een offerte op.
Stap 2
We spreken alles voor jouw zonnedak samen door in een adviesgesprek.
Stap 3
Je krijgt een scherpe offerte waar je geen nee op wilt zeggen.
Stap 4
We bellen om jouw installatie tot in de puntjes met je door te spreken, bijvoorbeeld hoe je kabeltraject gaat lopen.
Stap 5
Het is zover: we gaan jouw zonnepanelen installeren. Joepie! In deze video leggen we uit hoe deze dag eruitziet.

Reviews door onze zonnepanelen specialisten

Specialisten review

Huawei SUN2000

Bij het merk Huawei denk je misschien aan smartphones, maar met 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei nu dus ook slimme oplossingen voor zonnesystemen.

Specialisten review

REC Alpha Series

REC Alpha zijn premium zonnepanelen met een hoge kwaliteit en een mooi, volledig zwart uiterlijk. Ook zijn de panelen efficiënt en krachtig waardoor je zo veel mogelijk uit jouw zonnedak haalt.

Specialisten review

Enphase Energy

Het Amerikaanse Enphase Energy is al jaren marktleider op het gebied van micro-omvormers. Micro-omvormers zijn kleine omvormers die achter elk individueel zonnepaneel geplaatst worden, in plaats van een centrale omvormer.

Specialisten review

Solarstell Connect

Misschien denk je niet direct aan het montagesysteem bij het aanschaffen van zonnepanelen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je zonnesysteem. Omdat wij jou willen verzekeren van langdurige topkwaliteit werken wij met het Nederlandse Solarstell.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Nijmegen

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.

We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.

Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.

De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.

Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.