Zonnepanelen in Tilburg

Opgewekt
Lees meer

Tilburg is niet alleen knettergezellig met de Kermis, maar de stad is ook lekker groen bezig! Want van de 100.418 aantal huizen hebben er al 10.329 zonnepanelen. Dat betekent dat er in totaal in Tilburg 96.266 zonnepanelen op de daken liggen, waarmee de Tilburgers met elkaar € 7.115.790 per jaar besparen aan energiekosten. Het lijkt wel alsof zonnepanelen in 013 geluk brengen! Net gek dus dat ieder jaar weer nieuwe Tilburgers ervoor kiezen om hun eigen groene stroom op te wekken. Ben jij ook zo’n groene Kruikezeiker?

Lees minder

Coolblue Zonnepanelen

Bespaar gemiddeld € 689 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Hulp bij een slimmer en duurzamer huis
Gratis en vrijblijvend

Waarom juist nu zonnepanelen in Tilburg

Coolblue installateur laat de app zien

Gewoon, kiezen voor groen

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Zo zorg je er samen met de buren voor dat Tilburg steeds duurzamer wordt.
Twee Coolblue installateurs leggen zonnepanelen

Slim besparen met je Tilburgse dak

Door je eigen stroom uit zon op te wekken, bespaar je gemiddeld 689 euro per jaar op je stroomrekening. De investering is dan ook zo terugverdiend. Sterker nog: eigenlijk verdien je dus geld met je zonnepanelen. Kun jij straks een extra rondje over de Tilburgse Kermis of naar de Efteling!
Coolblue installateur laat eindresultaat zien

Nóg meer waarde toevoegen aan je huis in Tilburg

De huizenprijzen in jouw buurt rijzen al de pan uit. Maar door te kiezen voor zonnepanelen verbetert ook het energielabel van je huis? Zo stijgt jouw huis verder in waarde en ziet heel Tilburg hoe groen je bezig bent.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,4

4.5 / 5 sterren
9/10

Alles prima geregeld

Snel en goed
-

Alles prima geregeld en ook bij vragen meteen goed contact.

Perry uit Boxtel | 25 januari 2021 | 10 panelen
5 / 5 sterren
10/10

Prima advies en snel schakelen

Duidelijk beeld
Prijs
Geen

Prima advies gesprek alleen de hoeveelheid zonnepanelen was nog al veel omdat ik een groot dak had. Echter stond dit niet in verhouding tot mij energie verbruik. Dit was echter zo opgelost.

Rob van der Heijden uit Dongen | 13 juli 2020 | 16 panelen
4.5 / 5 sterren
9/10

Er werd goed met mij meegedacht

Afspraken nakomen
Net personeel, zeer vriendelijk
Servicegericht leveren
Kabel loopt niet onder dakpannen door, heb ik zelf nog moeten rechtleggen

Ik ben zeer tevreden over de service van Coolblue. De zonnepanelen zijn zeer netjes geplaatst en er werd goed mee gedacht hoe we ze het beste konden leggen.

Kevin uit Tilburg | 30 november 2020 | 15 panelen

Bespaarcheck Kun je op rekenen.
Bekijk snel hoeveel jij kunt besparen op je energierekening.

Waar woon je

Schat je verbruik

Hoeveel verbruik je

kWh
In 1 minuut geregeld
  • Gratis samen jouw Tilburgse dak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Tilburg
  • Gratis samen jouw Tilburgse dak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in Tilburg

Tilburg In cijfers.
10.329

Aantal koopwoningen met zonnepanelen

10%

Percentage woningen met zonnepanelen

64

Aantal voetbalvelden aan zonnepanelen

€ 7.115.790

Elk jaar besparen Tilburgers samen


Waarom zonnepanelen in Tilburg bij Coolblue?

Hulp bij het maken van de beste keuze voor jouw Tilburgse dak

We adviseren onze klanten uit Tilburg over het beste zonnedak. Daarbij zijn we altijd eerlijk over de prestaties van zonnepanelen, zodat we zeker weten dat zonnepanelen voor jou een knettergoed idee zijn. In het adviesgesprek nemen we alles uitgebreid door en bepalen we samen hoe het ontwerp van jouw zonnedak eruit komt te zien. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Installatie en uitleg door échte specialisten

Jouw zonnepanelen leggen onze eigen zonnepanelen installateurs binnen één dag op je dak. Voordat ze beginnen leggen ze alles nog een keer rustig uit, zodat ze precies weten hoe het eruit komt te zien. Zodra jouw zonnedak geplaatst is, heb je direct inzicht in de energieopbrengst van je dak.

Installatie van zonnepanelen in Tilburg

Lees meer

Natuurlijk staan we ook na het plaatsen van je Tilburgse zonnedak voor je klaar. Zo helpen we je met het terugvragen van je btw én je krijgt 10 jaar installatie garantie. Ook onze klantenservice staat blijvend klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zo gaat alles van een leien (zonne)dakje.

Lees minder

Zo werk het: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen in Tilburg

Coolblue installateur laat de app zien

Hoe werkt de aanvraag van zonnepanelen in Tilburg?

We beginnen altijd met een dakcheck. Zo checken we of je Tilburgse huis geschikt is voor zonnepanelen, rekenen we samen uit hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het dekken van je stroomverbruik en hoeveel geld je dus kunt besparen als je voor zonnepanelen kiest.
Coolblue installateurs op het dak

Hoe installeren wij een zonnepanelen systeem in Tilburg?

Binnen één dag leggen onze specialisten de zonnepanelen netjes op jouw dak. Maar voordat ze aan de slag gaan, nemen zij nog een keer de installatie met je door.

Hoe gaat de aanvraag in z'n werk?

Stap 1
Onze zonnepaneel specialisten maken voor jou een offerte op.
Stap 2
We spreken alles voor jouw zonnedak samen door in een adviesgesprek.
Stap 3
Je krijgt een scherpe offerte waar je geen nee op wilt zeggen.
Stap 4
We bellen om jouw installatie tot in de puntjes met je door te spreken, bijvoorbeeld hoe je kabeltraject gaat lopen.
Stap 5
Het is zover: we gaan jouw zonnepanelen installeren. Joepie! In deze video leggen we uit hoe deze dag eruitziet.

Reviews door onze zonnepanelen specialisten

Specialisten review

Huawei SUN2000

Bij het merk Huawei denk je misschien aan smartphones, maar met 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei nu dus ook slimme oplossingen voor zonnesystemen.

Specialisten review

REC Alpha Series

REC Alpha zijn premium zonnepanelen met een hoge kwaliteit en een mooi, volledig zwart uiterlijk. Ook zijn de panelen efficiënt en krachtig waardoor je zo veel mogelijk uit jouw zonnedak haalt.

Specialisten review

Enphase Energy

Het Amerikaanse Enphase Energy is al jaren marktleider op het gebied van micro-omvormers. Micro-omvormers zijn kleine omvormers die achter elk individueel zonnepaneel geplaatst worden, in plaats van een centrale omvormer.

Specialisten review

Solarstell Connect

Misschien denk je niet direct aan het montagesysteem bij het aanschaffen van zonnepanelen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je zonnesysteem. Omdat wij jou willen verzekeren van langdurige topkwaliteit werken wij met het Nederlandse Solarstell.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Tilburg

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.

We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.

Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.

De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.

Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.