Zonnepanelen in Utrecht

Daarvan springt ons hartje open.
Lees meer

Als ik boven op de Dom sta kijk ik even naar benee. En dan zie ik zonnepanelen! Want van de 156.678 Utrechtse woningen hebben er 16.046 een zonnedak. Dat betekent dat er in totaal in Utrecht 149.549 zonnepanelen op de daken liggen waarmee de huiseigenaren met elkaar € 9.275.231 per jaar besparen aan energiekosten. Logisch dus dat ieder jaar weer nieuwe Domstedelingen kiezen om hun eigen groene stroom op te wekken. Volg jij hun goede voorbeeld?

Lees minder

Doe de bespaarcheck

Bespaar gemiddeld € 1102 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Tot 25 jaar garantie
Direct inzicht in de prijs en besparing van een zonnedak
Gemiddelde klantbeoordeling: 9.3

Waarom juist nu zonnepanelen in Utrecht

Coolblue installateur laat de app zien

Gewoon, kiezen voor groen

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Zo zorg je er samen met je buren voor dat Utrecht steeds groener wordt.
Twee Coolblue installateurs leggen zonnepanelen

Slim besparen met je Utrechtse dak

Door je eigen elektriciteit op te wekken, bespaar je gemiddeld 578 euro per jaar op je stroomrekening. Je verdient je investering snel terug. Eigenlijk verdien je dus geld met je zonnepanelen. Kun jij weer een keertje naar de Galgenwaard of TivoliVredenburg!
Coolblue installateur laat eindresultaat zien

Nóg meer waarde toevoegen aan je huis

De huizenprijzen in Utrecht gaan al door het dak. Maar wist je dat je energielabel verbetert wanneer je zonnepanelen op je dak legt? Zo stijgt jouw huis nog verder in waarde en ziet heel Utrecht hoe groen je bezig bent.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3

4.5 / 5 sterren
9/10

Uitstekende voorbereiding

Prijs
Kwaliteit
Service
Duurde lang voordat ik toegang kreeg tot de monitoring van het systeem na installatie

Uitstekende voorbereiding, goede prijs en nette installatie.

Edward uit Utrecht | 26 april 2021 | 18 panelen
5 / 5 sterren
10/10

De monteurs werken erg netjes

Snelle service
Duidelijke uitleg
Ontzorging vanaf de eerste afspraak tot aan de teruggave van BTW door de belastingdienst
Geen

Alles verliep vlot. De eerste afspraak, de planning en het leggen van de zonnepanelen. De monteurs werkten erg netjes. De installatie werkte direct zonder problemen.

Roos uit Utrecht | 6 april 2021 | 8 panelen
4 / 5 sterren
8/10

Installatie met een glimlach

Vriendelijk, inderdaad met een glimlach
Problemen zijn uiteindelijk allemaal verholpen
Op tijd op afspraak
Telefonische bereikbaarheid niet altijd goed; materialen niet altijd aanwezig waardoor een nieuwe afspraak gemaakt moest worden

Prima adviesgesprek, prettig contact. Installatie verliep niet zonder problemen, maar dat lag vooral aan andere leveranciers (voor doorvoer bekabeling). De zonnepanelen werken prima (inmiddels twee maanden verder).

Hugo uit Utrecht | 28 juni 2021 | 7 panelen

  • Gratis samen jouw Utrechtse zonnedak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in heel Utrecht
  • Gratis samen jouw Utrechtse zonnedak ontwerpen
  • Standaard met 10 jaar installatiegarantie
  • Topkwaliteit panelen in een dag gelegd in heel Utrecht

Utrecht In cijfers.
16.046

Aantal koopwoningen met zonnepanelen

10%

Percentage woningen met zonnepanelen

100

Aantal voetbalvelden aan zonnepanelen

€ 9.275.231

Elk jaar besparen Utrechters samen


Waarom zonnepanelen in Utrecht bij Coolblue?

We helpen je de beste keuzes te maken voor jouw Utrechtse dak

We adviseren onze klanten uit Utrecht over het beste zonnedak. We geven eerlijk advies over de prestaties van zonnepanelen, zodat we zeker weten dat je investering een knettergoed idee is. In een adviesgesprek nemen we alles door en bepalen we samen hoe het ontwerp van jouw zonnedak-systeem eruit komt te zien. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Installatie en info door échte specialisten

Jouw zonnepanelen worden binnen één dag door onze eigen zonnepanelen installateurs gelegd. Ook nemen ze voordat ze starten nogmaals de installatie met je door, zodat je precies weet hoe alles eruit komt te zien. Zodra jouw zonnedak geplaatst is, heb je direct inzicht in de energieopbrengst van je Utrechtse dak.

Installatie van zonnepanelen in Utrecht

Lees meer

Ook na het plaatsen van je Utrechtse zonnedak staan we voor je klaar. We regelen het terugvragen van je btw én je krijgt van ons 10 jaar installatiegarantie. Een zekerheidje. Onze klantenservice staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zo gaat alles van een leien (zonne)dakje.

Lees minder

Zo werk het: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen in Utrecht

Coolblue installateur laat de app zien

Hoe werkt de aanvraag van zonnepanelen in Utrecht?

We starten altijd met een dakcheck. Zo kijken we of jouw Utrechtse dak geschikt is voor zonnepanelen, berekenen we samen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het dekken van je energieverbruik en hoeveel geld je dus gaat besparen.
Coolblue installateurs op het dak

Hoe installeren wij zonnepanelen in Utrecht?

In één dag leggen onze eigen specialisten jouw zonnepanelen op je dak. Maar voordat ze aan de slag gaan, nemen zij nog een keer de installatie met je door.

Hoe gaat de aanvraag in z'n werk?

Stap 1
Onze zonnepaneel specialisten maken voor jou een offerte op.
Stap 2
We spreken alles voor jouw zonnedak samen door in een adviesgesprek.
Stap 3
Je krijgt een scherpe offerte waar je geen nee op wilt zeggen.
Stap 4
We bellen om jouw installatie tot in de puntjes met je door te spreken, bijvoorbeeld hoe je kabeltraject gaat lopen.
Stap 5
Het is zover: we gaan jouw zonnepanelen installeren. Joepie! In deze video leggen we uit hoe deze dag eruitziet.

Reviews door onze zonnepanelen specialisten

Specialisten review

Huawei SUN2000

Bij het merk Huawei denk je misschien aan smartphones, maar met 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei nu dus ook slimme oplossingen voor zonnesystemen.

Specialisten review

REC Alpha Series

REC Alpha zijn premium zonnepanelen met een hoge kwaliteit en een mooi, volledig zwart uiterlijk. Ook zijn de panelen efficiënt en krachtig waardoor je zo veel mogelijk uit jouw zonnedak haalt.

Specialisten review

Enphase Energy

Het Amerikaanse Enphase Energy is al jaren marktleider op het gebied van micro-omvormers. Micro-omvormers zijn kleine omvormers die achter elk individueel zonnepaneel geplaatst worden, in plaats van een centrale omvormer.

Specialisten review

Solarstell Connect

Misschien denk je niet direct aan het montagesysteem bij het aanschaffen van zonnepanelen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je zonnesysteem. Omdat wij jou willen verzekeren van langdurige topkwaliteit werken wij met het Nederlandse Solarstell.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Utrecht

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.

Welke garanties krijg ik op zonnepanelen?

We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.

Kan ik niet beter wachten met zonnepanelen?

Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Hoe verreken ik stroom met mijn energierekening?

Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.

Kost het produceren van zonnepanelen niet meer CO2 uitstoot dan ze besparen?

De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.

Krijg ik subsidie voor zonnepanelen?

Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.