Terug naar Energie besparen

Inzicht in verbruik

Krijg inzicht in je verbruik via mijn Coolblue Energie, en je maandelijkse besparingsrapport.

Besparingsrapport

Overzicht energie verbruik

Als je een slimme meter hebt, krijg je als Coolblue Energie-klant maandelijks een Overzicht Energieverbruik. Hierin staat je energieverbruik van de afgelopen maand, een vergelijking met het verbruik van een vergelijkbaar huishouden én bespaartips. Met onze bespaartips kan je vandaag al beginnen met besparen.

Mijn Coolblue Energie

Mijn Coolblue Energie

Als klant van Coolblue Energie regel jij al je energiezaken eenvoudig zelf in Mijn Coolblue Energie. In deze persoonlijke online omgeving geven we je inzicht in je verbruik en kan je je termijnbedrag aanpassen. Ook pas je in een handomdraai je gegevens aan of geef je je verhuizing door.

Slimme meter

Slimme meter

Met een slimme meter kunnen wij jouw energieverbruik op afstand uitlezen. Zo hoef jij niets te doen en kunnen wij je maandelijks inzicht in je energieverbruik geven. Hierdoor wordt het nog makkelijker om energie te besparen. Heb je een storing in je slimme meter? Meld dit dan bij je netbeheerder.

Veelgestelde vragen

Heb je een slimme meter? Dan ontvang je elke maand een besparingsrapport in Mijn Coolblue Energie. Heb je geen slimme meter? Dan vragen we of je zelf even je meterstanden door wilt geven en zie je je verbruik van vorig jaar.

Met het besparingsrapport vergelijk je eenvoudig je huidige verbruik met vorige periodes én het landelijk gemiddelde. Goed om te weten: de kosten in dit rapport zijn je werkelijke kosten en kunnen afwijken van je termijnbedrag.

Welkom bij de club! Als je een slimme meter hebt, krijg je je eerste besparingsrapport na de eerste kalendermaand waarin je contract is ingegaan. Start je contract bijvoorbeeld in februari? Dan ontvang je in maart je eerste rapport.

Dat kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld dat het kouder of warmer is geweest dan normaal. Of dat omstandigheden in je woning zijn veranderd: een verbouwing, de aanschaf van energieverbruikende apparaten of een verandering in je gezinssamenstelling. Ook kan het zo zijn dat één van je apparaten oud of kapot is. Pro-tip: als je wasmachine 7 jaar oud is en je vervangt 'm voor een energiebesparende A+++ variant bespaar je al snel tot € 80 per jaar. Wil je verrassingen voorkomen? Controleer dan regelmatig of je huidige verbruik nog in lijn ligt met je termijnbedrag.

Dan vragen we of je zelf even je meterstanden door geeft via Mijn Coolblue Energie. Je ontvangt het besparingsrapport dan als bijlage bij je jaarrekening.

Het verwachte jaarverbruik voor stroom en gas op één aansluiting in een standaard jaar, gemeten over 't verbruik van je afgelopen jaar. Je geschatte verbruik toetsen wij in een register. Daarom is je voorgestelde termijnbedrag in je leveringsovereenkomst soms net even anders dan de schatting.