Zonnepanelen

Zon goed idee.
Lees meer

Met Coolblue Zonnepanelen bespaar je, net als honderdduizenden andere Nederlanders, gemiddeld € 1102,- per jaar. We adviseren je over het beste zonnedak voor jou en onze installateurs komen het bij je installeren. Na installatie monitoren we je zonnepanelen 5 dagen lang. Zo betaal je pas als we zeker weten dat alles écht werkt. Ook krijg je 10 jaar installatiegarantie en tot wel 25 jaar garantie op de zonnepanelen en omvormers. Dat zijn zonnepanelen met de service die je van Coolblue gewend bent.

Lees minder

Doe de bespaarcheck

Bespaar gemiddeld € 1102 per jaar
Installatie en uitleg door echte specialisten
Tot 25 jaar garantie
Direct inzicht in de prijs en besparing van een zonnedak
Gemiddelde klantbeoordeling: 9.3

Installatie van zonnepanelen

Lees meer

Natuurlijk staan we ook na het plaatsen van je zonnedak voor je klaar. We helpen je met het terugvragen van je btw én je krijgt van ons 10 jaar installatiegarantie. Onze klantenservice staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zo gaat alles van een leien (zonne)dakje.

Lees minder

Hoe het werkt: van aanvraag tot installatie van zonnepanelen

Coolblue installateur laat de app zien

Hoe werkt de aanvraag van zonnepanelen?

We starten altijd met een dakcheck. Zo kijken we of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, berekenen we samen hoeveel panelen je nodig hebt voor het dekken van je stroomverbruik en hoeveel geld je dus bespaart.
Coolblue installateurs op het dak

Hoe installeren wij een zonnepanelen systeem?

Binnen één dag leggen onze eigen specialisten de zonnepanelen op je dak. Voordat ze aan de slag gaan, nemen zij nog een keer de installatie met je door.

Hoe gaat de aanvraag in z'n werk?

Stap 1
Onze zonnepaneel specialisten maken voor jou een offerte op.
Stap 2
We spreken alles voor jouw zonnedak samen door in een adviesgesprek.
Stap 3
Je krijgt een scherpe offerte waar je geen nee op wilt zeggen.
Stap 4
We bellen om jouw installatie tot in de puntjes met je door te spreken, bijvoorbeeld hoe je kabeltraject gaat lopen.
Stap 5
Het is zover: we gaan jouw zonnepanelen installeren. Joepie! In deze video leggen we uit hoe deze dag eruitziet.

Reviews door onze zonnepanelen specialisten

Specialisten review

Huawei SUN2000

Bij het merk Huawei denk je misschien aan smartphones, maar met 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie biedt Huawei nu dus ook slimme oplossingen voor zonnesystemen.

Specialisten review

REC Alpha Series

REC Alpha zijn premium zonnepanelen met een hoge kwaliteit en een mooi, volledig zwart uiterlijk. Ook zijn de panelen efficiënt en krachtig waardoor je zo veel mogelijk uit jouw zonnedak haalt.

Specialisten review

Enphase Energy

Het Amerikaanse Enphase Energy is al jaren marktleider op het gebied van micro-omvormers. Micro-omvormers zijn kleine omvormers die achter elk individueel zonnepaneel geplaatst worden, in plaats van een centrale omvormer.

Specialisten review

Solarstell Connect

Misschien denk je niet direct aan het montagesysteem bij het aanschaffen van zonnepanelen. Toch is het een belangrijk onderdeel van je zonnesysteem. Omdat wij jou willen verzekeren van langdurige topkwaliteit werken wij met het Nederlandse Solarstell.

Waarom zijn zonnepanelen een goed idee?

Coolblue installateur laat de app zien

Gewoon, groen bezig zijn

Met zonnepanelen wek je jouw eigen stroom op. Zo weet je zeker dat de elektriciteit die je gebruikt echt groen is.
Twee Coolblue installateurs leggen zonnepanelen

Bespaar geld met je dak

Door het opwekken van eigen stroom bespaar je honderden euro's per jaar op je energierekening. Je verdient je investering dan ook snel terug. Eigenlijk verdien je dus geld met je zonnepanelen. Een knettergoed idee.
Coolblue installateur laat eindresultaat zien

Voeg waarde toe aan je huis

Het energielabel van je huis stijgt wanneer er zonnepanelen op het dak liggen. Dit zorgt ervoor dat je huis in waarde stijgt en de hele buurt kan zien hoe groen je bent.

Waarom zonnepanelen van Coolblue?

Hulp bij het maken van de beste keuze

We adviseren onze klanten over het beste zonnedak. We geven eerlijk advies over de prestaties van zonnepanelen, zodat we zeker weten dat zonnepanelen een knettergoed idee zijn. Tijdens het adviesgesprek nemen we alle details door en bepalen we samen hoe het ontwerp van het zonnedak eruit komt te zien. Zo weten onze klanten van te voren waar ze aan toe zijn.

Installatie en uitleg door échte specialisten

Wanneer de afspraak is gemaakt, wordt het zonnedak binnen één dag door onze eigen zonnepanelen-installateurs geïnstalleerd. Ook nemen ze voordat ze starten nogmaals de installatie met onze klanten door, zodat ze precies weten hoe het eruit komt te zien. Zodra het zonnedak geplaatst is, hebben onze klanten direct inzicht in hun energieopbrengst.
128
Coolblue Zonnepanelen installateurs & specialisten.
100+
Zonnedaken per week.
€1102
Gemiddeld besparen per jaar met zonnepanelen.
9.3
Gemiddelde klantbeoordeling van Coolblue Zonnepanelen.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3

4.5 / 5 sterren
9/10

Professioneel en beleefd personeel

Goede service
Er wordt direct gereageerd
Afspraken zijn helder
Professioneel personeel
Beleefd
Geen

Zowel de voorbereiding en de installatie zijn prima verlopen. Personeel is professioneel en beleefd.

Geert uit Oestgeest | 8 juni 2021 | 10 panelen
5 / 5 sterren
10/10

Alleen maar lof voor Coolblue

Voordelig
Uitstekende zonnepanelen
Veilig en deskundig geïnstalleerd
Zelf vrijwel niets hoeven doen
Nee

Alleen maar lof voor Coolblue. Kennismakingsgesprek was netjes en duidelijk, installatie in overleg en keurig uitgevoerd. Aardige deskundige medewerkers bij de installatie. De belasting teruggave wordt volledig geregeld, echt helemaal tevreden!

Jan en Caroline Meester uit Enkhuizen | 7 april 2021 | 6 panelen
5 / 5 sterren
10/10

Super goed geholpen!

Snelle reactie
Duidelijk
Meedenkend
Gezellig aan de telefoon
Top service
Geen eigenlijk. De eerste afspraak voor installatie ging mis omdat er een wegafsluiting nodig was maar dat is super snel opgepakt en weer opnieuw ingepland.

Ik ben super goed geholpen en ik heb een goede uitleg gehad. Ik heb zelf meerdere malen teruggebeld en ik werd altijd doorverbonden naar dezelfde persoon of anders teruggebeld. Zeer behulpzaam, echt top.

Jager uit Moordrecht | 9 juni 2021 | 9 panelen

Onze zonnepanelen

De beste kwaliteit zonnepanelen, omvormers en montagesystemen
Tot 25 jaar garantie op zonnepanelen en omvormers
Installatie door onze eigen monteurs
REC Twinpeak 4 zonnepaneel

REC Twinpeak 4

365 Wattpiek
Volledig zwart
25 jaar garantie
Suntech Ultra V Mini zonnepaneel

Suntech Ultra V Mini

405 Wattpiek
Zwart met witte backsheet
15 jaar garantie
REC Alpha Pure zonnepaneel

REC Alpha Pure

400 Wattpiek
Volledig zwart
25 jaar garantie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen van Coolblue

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen (90%). Of je nu een schuin dak of een plat dak hebt, we hebben het juiste montagesysteem. Natuurlijk is het belangrijk hoe oud je dak is en vooral welke ligging je dak heeft, want je wilt natuurlijk zoveel mogelijk profiteren van de zon. Daarom doen we altijd een goed onderzoek naar jouw dak en nemen we telefonisch je wensen door om het beste zonnedak voor jou te ontwerpen.

Welke garanties krijg ik op zonnepanelen?

We geven 10 jaar installatiegarantie op jouw zonnepanelen. Hier valt de werking van het hele systeem onder. Gaat er iets stuk binnen de installatie garantietermijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer, optimizer en delen van het kabeltraject. De productgarantie verschilt per merk en type product. Zo is de garantie op zonnepanelen zelf vaak langer dan 10 jaar. We vertellen je er graag meer over.

Kan ik niet beter wachten met zonnepanelen?

Je hoort wel eens: zonnepanelen worden steeds goedkoper en beter. De prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald en zonnepanelen fabrikanten werken hard aan het verbeteren van het rendement van zonnepanelen. Maar toch raden we af om te wachten. Want de zonnepanelen die je nu koopt, hebben al een hoog rendement. En nog belangrijker: hoe sneller je kiest voor een zonnedak, hoe meer je profiteert van de salderingsregeling. Deze wordt namelijk vanaf 2023 afgebouwd, waardoor je minder opgewekte stroom mag verrekenen met je energierekening. Zonnepanelen zijn dus juist nu een goed idee!

Hoe verreken ik stroom met mijn energierekening?

Wanneer wij jouw zonnepanelen gaan installeren, ontvang je van ons uitleg over hoe je je zonnedak aanmeldt bij je netbeheerder. Dat is zo gedaan. Nadat jouw zonnepanelen dan zijn aangemeld bij je netbeheerder, geven zij dit door aan je energieleverancier en start de verrekening van de door jou opgewekte stroom.

Kost het produceren van zonnepanelen niet meer CO2 uitstoot dan ze besparen?

De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie, maar veel minder dan zij besparen. De CO2 terugverdientijd op de productie, het transport en het plaatsen van zonnepanelen is gemiddeld twee tot drie jaar. Met een levensduur van 25 jaar voor een zonnedak bespaar je dus vele malen meer CO2 dan de productie heeft gekost.

Krijg ik subsidie voor zonnepanelen?

Zonnepanelen subsidie krijg je doordat je de btw op zonnepanelen kunt terugvragen (21%). Daarnaast maak je automatisch gebruik van de salderingsregeling. Salderen betekent dat je jouw opgewekte stroom mag aftrekken van jouw totaalverbruik aan elektriciteit. Ook als je overdag zonnestroom opwekt en 's avonds als het donker is stroom gebruikt via je energieleverancier.