Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben veel voordelen, voor jou en voor het milieu. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

Je energierekening gaat direct omlaag

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Zet je bijvoorbeeld op een zonnige dag je wasmachine aan, dan gebruikt de wasmachine direct de stroom van je zonnepanelen. Je 'koopt' op deze momenten dus geen stroom en dat bespaar je op je energierekening. Nadat je je investering hebt terugverdiend, na gemiddeld 7 tot 8 jaar, is alles wat je bespaart pure winst.

Je wekt zelf groene stroom op

De zon is een natuurlijke bron van energie. Wanneer je zonnepanelen koopt, weet je dus zeker dat de stroom die je opwekt echt groen is. En groene energie is duurzaam en niet schadelijk voor het milieu. Wanneer jij investeert in een zonnedak, investeer je dus ook in het milieu en draag je bij aan een beter klimaat. Win-win.

Zonnepanelen gaan lang mee

Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Ook krijg je garantie op je installatie, zonnepanelen en op je vermogen. De vermogensgarantie houdt in dat je zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80 procent van je startvermogen moeten opwekken. Benieuwd hoeveel de vermogensgarantie exact is? Bekijk dan onze producten.

Verlengde salderingsregeling

In april 2019 werd bekend gemaakt dat de huidige salderingsregeling tot 2023 niet verandert. Tot die tijd profiteer je van elke kilowattuur die je met je zonnepanelen opwekt. Wat je niet gebruikt, lever je namelijk terug aan het elektriciteitsnet. En daar ontvang je dan weer op jaarbasis een vergoeding voor.

Je energielabel verbetert

Omdat je met zonnepanelen zelf groene stroom opwekt, maak je direct een labelsprong. Bijvoorbeeld van Energielabel B naar Energielabel A. Dat is gunstig voor de waarde van je woning en soms ook voor je hypotheekrente. Steeds meer banken geven namelijk rentekorting voor huizen met een A-label.

Je krijgt de btw terug

Als je een zonnedak aanschaft, kun je als vorm van subsidie je btw terugvragen bij de Belastingdienst. Dat is dus 21 procent korting op je zonnepanelen. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Wij regelen het namelijk gratis voor je.

Een zonnedak vergt weinig onderhoud

Je zonnedak heeft weinig onderhoud nodig. Het meeste vuil op je panelen, wordt door een regenbui weer weggespoeld. Om het maximale uit je zonnepanelen te halen, raden we het wel aan om ze één keer per jaar te reinigen en controleren op vuil of beschadigingen.