Installatie en gebruik

Hoe kunnen we je helpen?

Thuisladen
Thuis worden de laadkosten opgeteld bij je (maandelijkse) energierekening. Houd rekening met ongeveer € 0,23 per kWh.

Publiek laden
Publieke laadkosten bestaan uit het laadtarief, het starttarief (als je geen laadpaalpakket hebt) en (eventuele) pakketkosten. Deze worden maandelijks gefactureerd.

Het is mogelijk om zelf graafwerkzaamheden uit te voeren en het kabeltraject te leggen tussen je meterkast en de laadpaal. Het is wel belangrijk om dit op een goede manier te doen. Neem, om problemen te voorkomen, daarom van tevoren contact op met onze adviseurs.

Werkzaamheden aan de laadpaal en de meterkast voeren we altijd zelf uit.

Dat kun je uitrekenen met een simpel rekensommetje: deel het vermogen van de accu door het vermogen van de laadpaal.

Voorbeeld
Stel dat je auto een accu heeft van 55 kWh en de laadpaal een vermogen heeft van 11 kW. Dan duurt het ongeveer 5 uur (55 kWh / 11 kW = 5 h) voordat een volledig lege accu weer helemaal is opgeladen. Je meterkast moet dan ook het vermogen hebben om 11 kW te kunnen laden. Een 1-fase meterkast kan over het algemeen tot 3,7 kW per groep leveren. Voor 11 kW laden heb je een 3-fase meterkast nodig.

Periodiek onderhoud door een installateur is niet nodig. Wel komt een schone laadpaal de levensduur van het apparaat ten goede. We raden daarom aan de laadpaal af en toe schoon te maken.

Je kunt drie dingen doen om een storing te verhelpen.
Stap 1. Reset je laadpaal. Kijk hiervoor in de handleiding.
Stap 2: Voer een harde reset uit door de aardlekschakelaar uit en weer aan te zetten.
Stap 3. Werkt dit niet? Neem dan contact op met onze adviseurs.

We hebben ongeveer iets meer dan een halve dag nodig om de installatie af te ronden.

Ja dat is mogelijk. Wel is het belangrijk om de externe pas te 'koppelen' aan je laadpaal. Neem hiervoor contact op via 010-742 1535. Doe je dat niet, dan herkent de laadpaal je pas niet en betaal je de publieke laadpaal prijs in plaats van de KwH-prijs van thuis.

Heb je nog vragen?

op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

Bereikbaar via 010-7421535 (voor laadpalen) en 088-888 04 03 (voor laadpassen). Stuur een mail naar laadpalen@coolblue.nl (voor laadpalen) of naar klantenservice@coolblue-energie.nl (voor laadpassen).