Geschreven door Dewy

Hoe werkt een aanvraag voor zonnepanelen?

Heb jij interesse in een Coolblue zonnedak? Dan ben je vast benieuwd hoe zo'n aanvraag in z'n werk gaat. We delen ons adviestraject in, in 5 stappen. Deze 5 stappen leggen we graag aan je uit.

Stap 1: Doe de bespaarcheck

Bespaarcheck zonnepanelen

Ben jij benieuwd hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen op je dak? Doe dan onze Bespaarcheck. In de Bespaarcheck vul je je postcode, huisnummer en energieverbruik in. Je krijgt dan een voorproefje te zien van jouw verwachte besparing, de kosten van je zonnedak en de terugverdientijd.

Stap 2: Doe een aanvraag

Zonnepanelen aanvraag

Na de Bespaarcheck, kun je een aanvraag bij ons doen. Dit is helemaal vrijblijvend. Wanneer je je gegevens bij ons hebt achtergelaten, kijken we of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Als je dak niet geschikt is, laten we je per mail weten waarom niet. Is je dak wel geschikt? Dan nemen we contact met je op voor een telefonisch adviesgesprek.

Stap 3: Adviesgesprek

Zonnepanelen adviesgesprek

Ieder dak is anders, daarom gaan we samen met jou in gesprek om het beste zonnedak te ontwerpen. Voordat we je bellen, tekenen we je dak alvast in en kijken we hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. We controleren ook gelijk of je eventuele schaduwval op je dak hebt waar we rekening mee moeten houden. Tijdens het adviesgesprek bespreken we hoeveel panelen er op je dak passen, welke panelen je nodig hebt, welke omvormer je nodig hebt en hoeveel rendement je kunt verwachten. Daarna stellen we samen een offerte op.

Stap 4: Offerte

Zonnepanelen offerte

Aan de hand van het telefonische adviesgesprek hebben we een offerte opgesteld. Je ontvangt de offerte voor zonnepanelen in je mailbox. In de offerte vind je het legplan, de gekozen producten en natuurlijk de kosten van jouw zonnedak. Ook doen we alvast een schatting van de verwachte opwekking en van de terugverdientijd. Als je de offerte hebt ontvangen, kun je er nog eens rustig over nadenken. En heb je nog vragen over de offerte? Neem dan even contact met ons op.

Stap 5: Akkoord!

Akkoord

Ben je helemaal tevreden met je zonnedak? Dan ga je akkoord met de offerte en doe je een aanbetaling van € 200,-. Daarna bellen we je terug voor een telefonische intake met de werkvoorbereiders. In dit gesprek bespreken we hoe we je installatie gaan uitvoeren. We bespreken onder andere het kabeltraject van de omvormer naar je meterkast. Het is handig als je tijdens dit gesprek thuis bent zodat je een blik kunt werpen op je meterkast. Hebben we alles besproken? Dan prikken we een datum voor de installatie.

Installatiedag

Zonnepanelen proces

Je aanvraag voor zonnepanelen is nu helemaal afgerond. Het voorbereidende werk is gedaan en de installatiedatum is geprikt. Ben je benieuwd wat we tijdens de installatiedag doen? In onderstaand artikel lees je wat je op de installatiedag kunt verwachten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback