Specialistenreview REC

Geschreven door Ruud

REC Alpha zijn premium zonnepanelen met een hoge kwaliteit en een mooi, volledig zwart uiterlijk. Ook zijn de panelen efficiënt en krachtig waardoor je zo veel mogelijk uit jouw zonnedak haalt. REC is een betrouwbare fabrikant oorspronkelijk uit Noorwegen met productielocatie in Singapore. In deze review licht ik de belangrijkste eigenschappen uit van dit zonnepaneel.

REC Alpha Series

  • Dit premium zonnepaneel behoort tot de zonnepanelen met het hoogste vermogen en rendement.
  • Volledig zwart door de Advanced Cell technologie.
  • Altijd verzekerd van een goede opbrengst dankzij de lange productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van 92% na 25 jaar.
  • Winnaar InterSolar 2020 Award.
  • De REC Alpha heeft een hogere aanschafwaarde, waardoor de terugverdientijd iets langer is dan gemiddeld.

Eerste indruk van de REC Alpha Series

Het eerste dat mij opvalt, is dat REC Alpha een mooi en strak afgewerkt zonnepaneel is. Dit premium paneel is zeer aantrekkelijk om te zien. Hij is dun, volledig zwart en heeft nauwelijks zichtbare zonnecellen. Je ziet meteen dat dit een zonnepaneel is van hoge kwaliteit. Opvallend: de twee support bars aan de achterkant van de panelen zijn uniek en maken het een zeer stevig geheel.

Superefficiënte en krachtige zonnepanelen

Door innovatieve technieken toe te passen behoort de REC Alpha tot de beste zonnepanelen op de markt. Zo zorgt de Heterojunction Cell technologie voor een hogere piek en zorgt het ervoor dat de cellen eerder starten bij minimaal licht in de ochtend en later gaan slapen in de avond. Dit leidt tot een hoger vermogen en maximale efficiëntie.

Echt volledig zwart zonnepaneel

De REC Alpha is een all-black zonnepaneel en is dus echt volledig zwart. Dit is mogelijk door Advanced Cell technologie, waarbij het zonnepaneel dunnere wires gebruikt. Hierdoor zie je vanaf een afstand dus geen strepen of ruitjespatroon meer en is het paneel echt volledig zwart. Dat staat prachtig op je dak. Bovendien wordt er bij deze technologie geen lood meer in de cellen gebruikt, waardoor de zonnepanelen een stuk beter te recyclen zijn.

Supersterk frame

De zonnepanelen uit REC Alpha Series zijn beschermd tegen alle weersomstandigheden. Het sterke frame behoort met 30mm tot de dunste frames op de markt, en door het toevoegen van een tweetal support bars aan de achterkant behoudt het stevigheid en zijn de panelen zeer weerbestendig. De zonnepanelen zijn dus beschermd voor zowel een flinke herfststorm als een dik pak sneeuw.

Gegarandeerde topkwaliteit

Omdat Coolblue door REC is benoemd tot gecertificeerde Solar Professional, zijn klanten van Coolblue standaard 25 jaar verzekerd van een product van topkwaliteit. Daarbij biedt REC een vermogensgarantie van 92% in deze 25 jaar. Dit houdt in dat na 25 jaar jouw zonnepanelen nog 92% van hun originele vermogen opleveren. Dat is hoger dan bij andere zonnepanelen, die na 25 jaar nog maar 80-85% opleveren. Met andere woorden: je hebt gegarandeerd zonnepanelen van topkwaliteit.

Conclusie Review REC zonnepanelen

Ben je op zoek naar topkwaliteit zonnepanelen? Dan is dit premium zonnepaneel iets voor jou. De REC Alpha is niet alleen superefficiënt en krachtig, maar ook erg mooi zwart. En door de lange garantie ben je verzekerd van langdurige topkwaliteit. Dit paneel is niet voor niets winnaar van de InterSolar Award 2020. De REC zonnepanelen zijn duurder dan standaard zonnepanelen. Je zult dus een hogere investering doen en een langere terugverdientijd hebben, maar je haalt wel alles uit je zonnedak.

Ruud
Artikel van:
Ruud Specialist zonnepanelen