Terug naar Stroom & gas

Wat betekenen de stijgende energieprijzen voor jou?

Wat betekenen de stijgende energieprijzen voor jou?

De tarieven voor stroom en gas stijgen de afgelopen tijd hard. Waardoor komt dit en wat betekent dit voor jou als je een energiecontract bij Coolblue hebt? We leggen het graag aan je uit.

Waarom stijgen de prijzen?

Energieprijzen schommelen altijd. Dit komt door de werking van de markt: het spel tussen vraag en aanbod. Op dit moment is de vraag groter dan het aanbod, dit komt door het wereldwijde tekort aan gas. Daarom stijgen de energieprijzen wereldwijd.

Wat betekent dit voor jou?

Dat ligt aan jouw type energiecontract. Heb jij een 1- of 3-jarig contract? Dan verandert er niets. Jouw tarieven staan voor die periode vast. Heb jij een flexibel contract? Normaal wijzigen jouw tarieven 2 keer per jaar: in januari en in juli. Bij uitzonderlijke situaties gebeurt dit vaker, zoals nu in oktober.

Loopt je vaste contract bijna af? We sturen je ruim voor je contract afloopt een verlengaanbod met de actuele tarieven.

Wat kun je zelf doen?

Bij Coolblue Energie willen we het beste voor jou. Door de huidige onvoorspelbaarheid in de energiemarkt is het moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren met de energietarieven. De beste keuze lijkt op dit moment: blijven zitten. Door de hoge prijzen is het niet verstandig om over te stappen.

  • Heb je een vast contract? Dan verandert er voor jou niets. Jouw tarieven staan sinds het begin van je contract vast.
  • Heb je een vast contract, maar loopt deze bijna af? Als je niets doet, verval je automatisch in een maandelijks opzegbaar contract, ook wel ‘variabel’ genoemd, voor de huidige tarieven van je energieleverancier. Je kunt dan de tarieven in de gaten houden en overstappen wanneer jij dat wilt. Bijvoorbeeld als de tarieven weer zijn gedaald.
  • Heb je geen vast contract en wil je zekerheid? Ga voor een 1-jarig-contract en zet je tarieven voor die periode vast.

Wij helpen je minder energie verbruiken

Met de stijgende energieprijzen is er niets zo voordelig als energie die je niet verbruikt. Zo geven we je korting op energiebesparende producten en lees je verschillende bespaartips op onze website.

Veelgestelde vragen

Energieprijzen schommelen altijd. Dit komt door de werking van de markt: het spel tussen vraag en aanbod. Op dit moment is de vraag groter dan het aanbod, bijvoorbeeld door de lage gasproductie in Nederland. Daarom stijgen de energieprijzen wereldwijd.

Nee. Bij een vast contract heb je de tarieven voor een bepaalde periode vastgezet. Daarom stijgen jouw tarieven niet.

Normaal wijzigen jouw tarieven 2 keer per jaar: in januari en in juli. Bij uitzonderlijke situaties gebeurt dit vaker, zoals nu in oktober.

Kijk snel op de klantenservice pagina of jouw antwoord ertussen staat. Staat deze er niet tussen? Stuur ons een e-mail.
Vragen Antwoorden
Vragen Antwoorden