The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Specialistenreview van Apple iPad (2019)

Apple iPad 2019 is het jongere broertje van iPad 2018. De grootste verbeteringen zitten 'm in het scherm en de compatibiliteit met Smart Keyboard. Ik heb iPad 2019 voor je getest en in dit artikel lees je of iPad (2019) het upgraden waard is. Let op: iPad (2019) is niet meer nieuw verkrijgbaar bij Coolblue, alleen nog refurbished.

Let op: iPad (2019) niet meer nieuw verkrijgbaar

Met de komst van Apple iPad (2020) wordt Apple iPad (2019) niet meer gemaakt. Inmiddels is Apple iPad (2019) dan ook niet meer nieuw verkrijgbaar. iPad (2019) is alleen refurbished verkrijgbaar of kies voor iPad (2020). Bekijk hier het meest recente model.

Apple iPad (2019) 32GB Wifi Space Gray

10.2 inch Retina scherm | 128 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
439,-
op voorraad
  • Kijk filmpjes of open meerdere apps tegelijk op het grote 10,2 inch Retina scherm.
  • Met de Apple A10 Fusion chip navigeer je snel door apps heen en speel je games.
  • Dankzij de Smart Connector sluit je Smart Keyboard aan om comfortabel te typen.
  • Apple Pencil 1 en Smart Keyboard worden niet standaard meegeleverd en schaf je daarom los aan.

Uit de doos

iPad 2019 smart connector

Het uitpakken van nieuwe Apple producten is altijd een feestje. Als ik het deksel optil, komt iPad 2019 als eerste tevoorschijn. Wat me direct opvalt is dat hij wat groter is dan het 2018 model. iPad 2019 heeft hetzelfde formaat als iPad Air. Waar ik enthousiast van word, is de Smart Connector die ik aan de linkerkant van het apparaat zie zitten. Daar sluit ik Smart Keyboard op aan om comfortabeler mee te typen. Verder vind ik in de doos wat documentatie, stickers, een oplaadkabel en een adapter.

Let op: Smart Keyboard zit niet in de doos en schaf je daarom los aan.

Series kijken: 10,2 inch scherm

Series kijken op iPad 2019

Het 10,2 inch scherm heeft een resolutie van 2160x1620 pixels. Dat betekent een groter scherm oppervlak dan ik van iPad 2018 gewend ben. De kwaliteit is daarbij hetzelfde gebleven; doordat Apple de schermresolutie wat verhoogt heeft, is het aantal pixels per inch gelijk. De schermgrootte zorgt in combinatie met de stereo speakers voor een fijne kijkervaring. En dat betekent achterover zitten en helemaal opgaan in je favoriete serie. Doordat het scherm groter is dan voorheen is het nu ook gemakkelijker om 2 apps naast elkaar te zetten. Daardoor zet je bijvoorbeeld je notities en Safari naast elkaar en werk je sneller.

Gamen met iPad (2019): A10 Fusion chip

Gamen op iPad 2019

iPad 2019 heeft nog flinke schermranden (bezels). Daardoor heeft het apparaat de klassieke uitstraling die we bij oudere iPhone en iPad modellen zien. Zelf vind ik dat bij iPad eigenlijk wel prettig. Zo houd ik iPad 2019 tijdens het gamen gemakkelijk vast aan de bredere randen, zonder dat ik het touchscreen aanraak. De A10 Fusion chip in iPad 2019 is dezelfde processor als in iPad 2018. Daardoor is de prestatie niet veel veranderd, maar spelletjes kan ik hier prima op spelen.

Onderweg: 4G module en 10 uur batterij

iPad 2019 onderweg in je tas

Apple claimt dat de batterijduur zo'n 10 uur is en dat is natuurlijk heel fijn als je veel onderweg bent. Dat getal klopt aardig, zolang ik de helderheid van mijn scherm laag houd en eenvoudige taken uitvoer (zoals online shoppen en mijn agenda bijwerken). Als ik games speel of series kijk, gaat hij uiteraard minder lang mee. Apple iPad 2019 modellen met een 4G module zijn geschikt om onderweg mee aan de slag te gaan. Dankzij 4G gebruik je overal internet en ben je niet afhankelijk van een beschikbaar wifi netwerk. Benieuwd hoe dat precies werkt?

Accessoires: Smart Keyboard en Apple Pencil 1

iPad 2019 keyboard cover

Dankzij de Smart Connector aan de zijkant van iPad 2019 sluit ik Smart Keyboard gemakkelijk aan. Op een fysiek toetsenbord typ ik lange teksten sneller en comfortabeler dan op het scherm van iPad 2019. Daarnaast gebruik ik Apple Pencil op dit model iPad. Met het smalle puntje van Apple Pencil 1 trek ik nauwkeurige lijnen. Dat is handig als ik in mijn teksten wil krabbelen of tijdens een vergadering iets wil verduidelijken met een schets.

Conclusie

10,2 inch standaard Retina scherm | Multitasken met 2 apps tegelijk | Compatibel met Apple Pencil 1 en Smart Keyboard
499,-
niet meer leverbaar

Dan is de vraag: upgraden of niet? Als je op dit moment de trotse eigenaar van een goed werkende Apple iPad 2018 bent, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om iPad 2019 aan te schaffen. Er zit buiten het verbeterde scherm en de compatibiliteit met Smart Keyboard namelijk niet veel vernieuwing in het apparaat. Heb je een oudere versie of nog helemaal geen Apple iPad? Dan is Apple iPad 2019 het instapmodel voor internetten, tekstverwerken en ander dagelijks gebruik.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen