The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jimmy

Specialistenreview Apple iPad (2017)

In april 2017 kondigde Apple stilletjes een nieuw model van Apple iPad aan. Het is de opvolger van Apple iPad Air 2 met een snellere processor, een grotere accu en een wat dikkere behuizing. De nieuwe Apple iPad komt standaard met minimaal 32 GB geheugen en is in de 3 bekende kleuren verkrijgbaar. Ik heb het 2017 model van Apple iPad uitvoerig getest en beschrijf op deze pagina hoe hij bevalt in dagelijks gebruik. Let op: iPad (2017) is niet meer nieuw verkrijgbaar bij Coolblue, alleen nog refurbished.

Refurbished Apple iPad (2017)

refurbished a-grade iPad
9.7 inch Retina scherm | 128 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
329,-
tijdelijk uitverkocht
  • Refurbished iPad is opgeknapt met originele Apple onderdelen.
  • Met de Apple A9 processor wissel ik snel tussen verschillende apps.
  • Apple iPad (2017) is geschikt voor de meeste apps en games.
  • Het beeldscherm is niet gelamineerd, waardoor ik sneller last heb van reflecties door zonlicht.
  • Refurbished tablets zijn opgeknapte, gebruikte tablets en kunnen daarom lichte gebruikssporen hebben.

In het kort

Met de nieuwe Apple tablet 2017 heb ik al mijn dagelijkse bezigheden zonder problemen uitgevoerd. Van het browsen in meerdere tabbladen tot het spelen van 3D games. Ik tot 10 uur lang naar Netflix of YouTube dankzij de grotere accu. Het Retina beeldscherm geeft al mijn video's in minimaal Full HD weer. De felle lentezon zorgde tijdens het treinreizen wel voor meer reflecties dan ik gewend ben, vanwege het niet gelamineerde scherm.

Multitasken met de Apple A9 processor

Multitasken met Apple iPad

De Apple A9 processor kwam ik eerder tegen in Apple iPhone 6, en ook in de nieuwe Apple iPad (2017) stelt hij niet teleur. Wisselen tussen Facebook en Safari verloopt zonder haperingen wanneer ik 2 keer op de thuisknop druk. Een Facetime gesprek tijdens het spelen van een spelletje neem ik snel op, en na afloop van het gesprek kan ik verder met het plaatsen van het perfecte rijtje blauwe snoepjes. Tijdens mijn gebruik van Apple iPad (2017) heb ik nooit hoeven wachten op het openen van mijn favoriete apps.

Zwaardere apps en games

iPad 2017 games

Om Apple iPad (2017) tot het uiterste te testen heb ik een aantal 3D apps en games geïnstalleerd. In Google Earth kon ik vrijwel zonder haperingen door een 3D versie van Rotterdam heen vliegen. Grafisch intense race games waren echter wat zwaarder voor Apple iPad (2017). Het beeld haperde of was langzaam bij de wat nieuwere games, die meer bedoeld zijn voor Apple iPad Pro of Apple iPhone 7.

Uithoudingsvermogen

Ipad 2017 batterijduur

Omdat Apple iPad (2017) wat dikker is dan Apple iPad Air 2, past er een grotere accu in. Dit zorgt ervoor dat tot 10 uur langs films kijken op 1 volle accu mogelijk is. Ook met internetten en door social media heen swipen behaalde ik deze gebruiksduur, waardoor ik hem soms pas na 1 week aan het stopcontact hoefde te leggen. Als ik mijn Apple iPad (2017) 's nachts op vliegtuigstand zet, dan verbruikt hij nagenoeg geen stroom. Zo is hij de volgende dag niet opeens leeg.

Conclusie

Apple iPad 2017 is als vanouds. Alles wat ik ken van Apple iPad Air 2 is te vinden in deze nieuw Apple iPad. Een FaceTime HD camera, en vingerafdrukscanner, een Retina beeldscherm en 2 stereo speakers. Deze keer is alles aangedreven door de nieuwere Apple A9 processor, waardoor al mijn taken soepel verlopen. Het nieuwe model is wat dikker dan zijn voorganger, maar daar krijg ik een langere accuduur voor terug. Het Retina beeldscherm is net zo scherp als op andere Apple iPad modellen, maar heeft wat meer last van reflecties door licht.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen