The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Specialistenreview Apple iPad (2018)

Tijdens het Apple Education Event op 27 maart 2018 kondigde Apple de opvolger van iPad aan: iPad (2018). Apple iPad (2018) kwam uit in 32 en 128 GB en in 3 verschillende kleuren. Ik heb hem voor je getest. Let op: iPad (2018) is niet meer nieuw verkrijgbaar bij Coolblue, alleen nog refurbished.

Refurbished Apple iPad (2018)

refurbished a-grade iPad
9.7 inch Retina scherm | 128 GB opslagcapaciteit | Internet via wifi
369,-
op voorraad
  • Refurbished iPad is opgeknapt met originele Apple onderdelen.
  • Dankzij de ondersteuning voor Apple Pencil markeer je woorden, maak je handgeschreven notities en teken je naast teksten.
  • Met de Apple A10 Fusion chip navigeer je sneller door apps heen, bewerk je 4K beeldmateriaal of speel je zware games.
  • Het display heeft geen anti-reflectiecoating waardoor je buiten wat meer last hebt van weerkaatsingen door het zonlicht.
  • Refurbished tablets zijn opgeknapte, gebruikte tablets en kunnen daarom lichte gebruikssporen hebben.

Uit de doos

iPad 2018 uit de doos

Terwijl ik 's ochtends mijn mailbox bijwerk, komt mijn collega langsgelopen. Ik begroet hem en ik spot een witte doos onder zijn arm. Zou dat de nieuwe iPad zijn? Ja, het is hem! Er zit ook nog een klein langwerpig doosje bij. Dat zal Apple Pencil wel zijn. Een nieuwe feature van iPad is namelijk de ondersteuning voor Apple Pencil. In de grote doos vind ik een gouden iPad. Dit is een nieuwe kleur en ik ben gelijk fan. Verder vind ik een oplader, oplaadkabel en een handleiding.

Spelen met Apple Pencil

Tekenen met Appel Pencil

Ik weet direct wat ik als eerst ga testen: Apple Pencil. Om deze stylus te activeren, steek ik de pencil in de lightning connector. Dit is tevens de manier om de pen op te laden. Ik open notities en ik begin te schetsen. Zodra ik het scherm aanraak, zie ik een lijn op het scherm. Er is geen vertraging. Dankzij de fijne lijn kan ik super gedetailleerd tekenen. Ik kan zelfs mijn hand op het scherm laten rusten terwijl ik teken, net zoals met echt potlood en papier.

Multitasken met iPad

Multitasken met split-screen functie op iPad

Een ander nieuwtje aan iPad is de A10 Fusion chip. Ik download wat apps en ik merk direct op hoe snel mijn downloads klaar zijn. Ik las op internet iets over soepel multitasken, dat wil ik testen. Ik open een willekeurige serie op Netflix. Terwijl de serie afspeelt, open ik het Dock en sleep ik de Safari app naar de rechterkant. Dankzij split screen zie ik nu links Netflix en rechts kan ik op het internet speuren.

Op pad met iPad

Gamen op iPad (2018)

Het Retina scherm van iPad is net zo scherp als het vorige model. Op kantoor, waar het wat donkerder is, heb ik niets te klagen over het display. Mijn werkdag zit erop en ik neem iPad mee in de tram om de tijd te doden. Het is erg zonnig buiten en ik merk al snel dat het scherm wat meer reflecteert dan daarnet. Dit komt waarschijnlijk door het niet-gelamineerde scherm. Daarentegen is de helderheid van het scherm wel hoog, waardoor ik wel degelijk wat zie.

Op de bank met iPad

Apple iPad (2018) ikea app

's Avonds plof ik neer op de bank met mijn iPad. Ik lees het nieuws en ik download wat augmented reality apps. Als interieurliefhebber ben ik direct weg van de Ikea app waarmee ik virtueel meubels plaats in mijn woning. Zo zet ik een nieuwe salontafel neer bij mijn zithoek. Het is net alsof het meubelstuk echt in mijn woning staat. Ik kan er zelfs omheen lopen en de onderkant van de salontafel tot in detail bekijken. Hier ben ik nog wel even zoet mee.

Conclusie

Na een dag met iPad (2018) ben ik het meest enthousiast over de ondersteuning voor Apple Pencil. Ik ben verrast door het gemak en de snelheid waarmee de pen werkt én hoe gedetailleerd de lijnen zijn. Met de A10 Fusion Chip navigeer ik soepel door verschillende apps en ik gebruik met gemak meerdere apps tegelijk. Het Retina display heeft mooie kleuren en een hoge helderheid. Buiten heb ik iets meer last van reflecties door het licht. Maar augmented reality apps komen dankzij het display absoluut tot leven op het scherm. En tot slot, ook al is het niet per se een nieuwe feature, ben ik stiekem helemaal weg van deze nieuwe gouden kleur.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.831 beoordelingen