The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Welke wifi oplossing heb ik nodig om mijn huis slim te beveiligen?

Bij een slim beveiligd huis heb je verschillende producten die met je wifi-netwerk in verbinding staan. Dat je een goed wifi-signaal nodig hebt, is dus een pré. Maar welke wifi-oplossing heb je daarvoor nodig? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten en welk type router uiteindelijk aan jouw wensen voldoet.

Waar moet ik op letten?

Wifi in een slim huis

Wifi in een slim, veilig huis

Heb je het over een slim, veilig huis, dan heb je al snel te maken met producten zoals een beveiligingscamera, alarmsysteem en smart lampen. Al deze slimme producten zijn gekoppeld aan je wifi-netwerk. Dat betekent dus dat je een wifi-netwerk wenst wat goed functioneert. Er zijn verschillende elementen die invloed hebben om je wifi-netwerk in huis. Denk hierbij aan type woning (bijvoorbeeld nieuwbouw), materiaal van de muren, afstand tussen router en slimme producten.

Plaats van je router

Plaats van je router

Plaats je router altijd zo vrij mogelijk. Elke woning heeft een vaste locatie voor een router. In sommige huizen is dat in de meterkast (meestal direct naast de voordeur) en in sommige huizen is dat in de woonkamer. De locatie van je router is belangrijk voor een goede wifi-verbinding. Routers die achter een deur (in de meterkast) of in een hoek achter meubels staan, functioneren een stuk slechter dan routers die in een vrije omgeving staan. Een router op een vrije locatie heeft geen ongewenste stoorzenders waardoor de wifi-signalen het beste tot stand komen.

Type router

Type router

Er zijn verschillende routers op de markt. Kies je voor een type router waarbij de stabiliteit hoog is, dan kies je voor Multiroom wifi. Routers onder de noemer 'multiroom-wifi' bestaan uit minimaal 2 draadloze routers. Afhankelijk van de grootte van je woning kies je voor een duo of triple pack. Plaats de routers in verschillende ruimtes voor een optimaal wifi-signaal. De routers staan onderling draadloos met elkaar in verbinding waardoor je geen kabels hoeft te trekken en het wifi-signaal gelijk verdeeld wordt.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen