The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Welke wifi oplossing heb je nodig voor slimme beveiliging?

Bij een slim beveiligd huis heb je verschillende producten die met je wifi-netwerk in verbinding staan. Dat je een goed wifi-signaal nodig hebt, is dus een pré. Maar welke wifi-oplossing heb je daarvoor nodig? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten en welk type router uiteindelijk aan jouw wensen voldoet.

Wifi in een veilig smart home

Wifi in een slim huis

Wil jij je huis slim beveiligen? Dan heb je al snel verschillende producten nodig. Denk aan een beveiligingscamera, alarmsysteem en smart lampen. Al deze slimme producten zijn gekoppeld aan je wifi-netwerk. Dat betekent dus dat je overal goede ontvangst en een snelle verbinding nodig hebt. Er zijn verschillende elementen die invloed hebben om je wifi-netwerk in huis. Denk hierbij aan type woning (bijvoorbeeld nieuwbouw), materiaal van de muren. Ook de afstand tussen je router en apparaten is belangrijk.

Waar plaats je de router?

Router locatie

Plaats je router altijd zo vrij mogelijk. De locatie van je router is belangrijk voor een goede wifi-verbinding. Routers die achter een deur (in de meterkast) of in een hoek achter meubels staan, functioneren een stuk slechter dan routers in een vrije omgeving. Een router op een vrije locatie heeft geen ongewenste stoorzenders waardoor de wifi-signalen het beste tot stand komen.

Overal signaal met multiroom wifi

Multiroom wifi

Er zijn verschillende soorten routers op de markt. Kies je voor een type router waarbij de stabiliteit hoog is, dan kies je voor Multiroom wifi. Deze systemen bestaan uit minimaal 2 draadloze stations. Afhankelijk van de grootte van je woning kies je voor 2, 3 of 4 stations. Plaats de routers in verschillende ruimtes voor een optimaal wifi-signaal. De routers staan onderling draadloos met elkaar in verbinding waardoor je geen kabels hoeft te trekken en het wifi-signaal gelijk verdeeld wordt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen