The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tim

Hoe installeer je jouw HP+ printer?

Je hebt een HP+ printer gekocht om nu eindelijk je dagboeken en administratie eens op papier te zetten. Je voert de installatie uit met printpapier en de spullen in de verpakking. In dit artikel leggen we in 7 stappen uit hoe je jouw printer klaar voor gebruikt maakt en hoe je het maximale uit jouw HP+ printer haalt.

HP+ printer installeren in 7 stappen

HP+ printer

Volg de onderstaande stappen om je HP+ printer te installeren. Voor dit artikel gebruiken we de HP ENVY 6022e. Tenzij anders vermeld gelden onderstaande stappen ook voor andere HP+ printers.

 • Stap 1. Bereid de printer voor
 • Stap 2. Plaats papier en cartridges
 • Stap 3. Download de app
 • Stap 4. Start de installatie
 • Stap 5. Activeer HP+
 • Stap 6. Activeer Instant Ink
 • Stap 7. Print je documenten

Stap 1: bereid de printer voor

Voordat je de printer installeert moet je deze eerst uitpakken, aansluiten op het stroomnet en vrijmaken van beschermingsmateriaal. De HP+ printer moet verbonden zijn met internet, dus plaats hem op een plek waar de wifi verbinding stabiel is. Check ook aan de binnenkant of alle beschermtape weg is. Als de stekker in het stopcontact zit, duurt het even voor de printer klaar is voor installatie. Bij de ENVY 6022e verandert de led strook boven de uitvoerlade van wit naar paars.

Stap 2: plaats papier en cartridges

HP cartridges

Volg de instructies op het scherm. Heeft jouw printer geen scherm, zoals de HP ENVY 6022e, volg dan deze stappen.

 • Verwijder het beschermmateriaal van de cartridge.
 • Druk aan de zijkant van het deksel de toegangsklep in en duw het deksel omhoog. De cartridgeshouders komen tevoorschijn.
 • Duw het zwarte lipje van de cartridgehouder omhoog.
 • Je drukt het inktpatroon op de juiste plek en klikt deze vast met het zwarte lipje.
 • Voor het kleurenpatroon doe je hetzelfde bij het paarse lipje.
 • Trek de invoerlade naar voren en plaats het papier. Het papier leg je recht door de donkergrijze schuifjes tegen het papier te duwen.

Stap 3: download de app

HP Smart app

Met inkt en papier in de printer ben je klaar om de printer te verbinden met je desktop, laptop of mobiele apparaten. Dit doe je met de HP Smart app. Deze is beschikbaar voor Android, iOS, iPadOS, in de Microsoft Store en de Mac App Store. Ook printers met een label die de usb poort bedekt, installeer je via HP Smart software en een netwerkaansluiting. Na installeren is het wel mogelijk om te printen via de usb kabel.

Stap 4: start de installatie

HP Smart app start scherm

Zodra je de app opent en de algemene gebruiksvoorwaarden accepteert, vraagt de app of je een nieuwe printer wilt installeren. Druk op ‘installeer een nieuwe printer’. Begin je direct op het hoofdscherm, druk dan op ‘printer toevoegen’ of op het + teken rechtsboven. Je printer is nu gevonden en verbindt met jouw wifi netwerk. Lukt dit niet, dan vul je handmatig het wifi wachtwoord in. Lukt dit ook niet, dan creëert de printer zijn eigen wifi netwerk voor de installatie.

Stap 5: activeer HP+

Wat is HP+

Om HP+ te gebruiken, moet je dit activeren. Dit aanbod krijg je één keer. Je beslist dus tijdens de installatie of je HP+ gaat gebruiken. Kies je voor HP+, dan ga je akkoord met de voorwaarden:

 • Je maakt een HP account aan.
 • Je verbindt de printer met internet.
 • Je gebruikt alleen originele HP inkt.

Een HP+ activatie is onomkeerbaar. Na activatie van HP+ heb je 7 dagen om het HP Instant Ink proefabonnement te starten. Als je HP+ weigert, verlies je deze aanbieding. Kies je voor HP+ dan maak je nu een account aan.

Stap 6: activeer HP Instant Ink

HP Instant Ink

Bij HP+ krijg je 6 maanden HP Instant Ink. Dit is een inkt abonnement waarmee je een vast aantal pagina’s per maand print. Je kiest een printplan dat het beste bij jou past en print 6 maanden gratis. Na 6 maanden verlengt het abonnement automatisch en betaal je ervoor. Bij elk gekozen printplan print je tijdens de proefperiode 700 pagina’s per maand gratis. Print je meer, dan kost het geld. Tijdens de installatie vul je je adres en betaalgegevens in. Je betaalt via creditcard of automatische incasso, dit is vergelijkbaar met een machtiging.

Stap 7: print je eerste documenten

Je eerste printjes

De printer is uitgepakt en aangesloten, inkt en papier zijn aangevuld. Je computer en mobiele apparaten zijn verbonden met de printer en te benaderen via de app. HP+ en 6 maanden HP Instant Ink zijn geactiveerd. Je print nu alles uit: je dagboeken, de administratie. Of toch die foto van je moeder.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen