The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Specialistenreview Apple iPad Mini 5

Apple iPad Mini 5 heeft hetzelfde, compacte formaat als zijn voorganger. Maar Apple heeft deze tablet met de krachtige A12 Bionic chip grotere grafische spierballen gegeven. Daarnaast gebruik ik deze iPad nu ook met Apple Pencil (1e generatie), waardoor ik nauwkeuriger aan de slag ga met navigeren en het maken van aantekeningen. Ik nam Apple iPad Mini 5 een dagje in gebruik en in dit artikel lees je mijn bevindingen.

Apple iPad Mini 5

7.9 inch Retina scherm met True Tone | Processor met A12 bionic chip | Compatibel met Apple Pencil (1e generatie)
459,-
niet meer leverbaar
  • Dankzij de A12 bionic chip zoom ik in en uit bij Google Maps, zonder vertraging.
  • Met Touch ID op de thuisknop beveilig ik mijn iPad met mijn vingerafdruk.
  • Het Retina scherm met true tone zorgt ervoor dat ik ook buiten de mooiste kleuren ervaar.
  • Apple Pencil (1e generatie) wordt niet standaard meegeleverd.

Eerste indruk

Inhoud van de doos

De verpakking heeft de herkenbare Apple look and feel. Ik vind het uitpakken van een nieuw Apple product altijd een hele ervaring en ben zoals altijd nieuwsgierig naar wat de inhoud van de verpakking met zich meebrengt. Bij het openen van de doos kom ik als eerst het apparaat zelf tegen. Daaronder vind ik een pakketje met papierwerk, een Lightning naar usb A kabel en een thuislader.

Het scherm

Het scherm

Tijd om Apple iPad Mini 5 aan het werk te zien! Zodra ik een natuurfilm aanzet, word ik verrast door de heldere kleuren in het scherm. Dankzij True Tone technologie passen de kleuren zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Dit heb ik natuurlijk ook even getest door er buiten mee aan de slag te gaan. Het 7.9 inch scherm maakt de tablet handzaam. Maar ik kan me voorstellen dat tekenaars die graag willen schetsen liever een groter scherm zouden hebben.

Prestaties

Prestaties

Met Apple’s nieuwste A12 Bionic chip is iPad Mini 5 een echte krachtpatser. En dat merk ik direct, want applicaties starten snel op. Terwijl ik het kantoor op Google Maps opzoek, lopen de beelden soepel over mijn scherm. Apple iPad Mini 5 laadt de app heel snel en ik kan vloeiend in- en uitzoomen. Hij heeft op het gebied van snelheid dan ook een grote sprong gemaakt ten opzichte van zijn voorganger; iPad Mini 4 had namelijk een A8 chip.

Apple pencil ondersteuning

Apple Pencil ondersteuning

Dit is precies waar ik stiekem op hoopte: Apple iPad 5 gebruik ik ook samen met Apple Pencil (1e generatie). Ik verbind Apple Pencil door hem aan te sluiten op de Lightning poort van iPad Mini 5. Zelf vind ik het fijn om Apple Pencil te gebruiken tijdens het maken van aantekeningen en om snel te navigeren tussen apps. Daarbij wissel ik af tussen mijn vingers en Apple Pencil.

Apple Pencil (1e generatie)

Geschikt voor iPad (2021/2020/2019/2018), iPad Air (2019), iPad Pro (2017) en iPad Mini 5 | Lightning connector | Palm rejection | Drukgevoelig | Bluetooth
99,-
op voorraad
  • Via de drukgevoelige punt teken ik eenvoudig dunne of dikke lijnen.
  • Ik laad Apple Pencil snel op via Apple iPad dankzij de lightning connector.
  • Verbind Apple Pencil gemakkelijk met iPad Mini 5 door hem in de lightning poort te steken.
  • Apple Pencil (1e generatie) zit niet standaard bij Apple iPad Mini 5 en schaf ik daarom los aan.

Handzaam formaat

Handzaam formaat

Het kleine formaat zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk meeneemt. Zo haal ik hem in de trein uit m’n tas tevoorschijn om alvast een opzet voor een artikel te maken. Ik heb zelf vrij kleine handen, maar kan de tablet in één hand vasthouden. Het ontwerp van iPad Mini 5 is herkenbaar; het scherm is net als bij iPad Mini 4 omlijnd door schermranden en onderaan de tablet vind ik een home button.

Conclusie

7.9 inch Retina scherm met True Tone | Processor met A12 bionic chip | Compatibel met Apple Pencil (1e generatie)
459,-
niet meer leverbaar

Is het zinvol om van Apple iPad Mini 4 over te stappen op Mini 5? Als je merkt dat jouw iPad traag wordt en verder tevreden bent, dan zeker. Het verschil in snelheid merk ik namelijk goed. Ook als je graag Apple Pencil wil gebruiken of een compacte iPad voor onderweg zoekt, is iPad Mini 5 een goede keuze. Wil je graag series kijken op een groter scherm of genoeg ruimte hebben om tot in detail te tekenen? Dan past een iPad met een groter schermformaat beter bij jou.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.889 beoordelingen