The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Specialisten review van de Ultimate Ears BOOM 3

De Ultimate Ears BOOM 3 is de opvolger van de BOOM 2 speaker. Op het eerste gezicht ziet de speaker er compact uit en ligt hij makkelijk in de hand. Hierdoor lijkt het mij een fijne speaker om mee te nemen. Ik ga de speaker testen en ben vooral benieuwd naar het geluid en de mogelijkheden van de app.

Eerste indruk: een handig formaat

Eerste indruk

De Ultimate Ears BOOM 3 speaker wordt geleverd in een handige, compacte doos. Het is al een feestje om de speaker uit te pakken. De speaker zelf is ook compact en ligt makkelijk in de hand. De behuizing oogt zacht, maar voelt heel stevig. Over het algemeen zeg ik: een handig formaat om mee te nemen want hij past zo in je tas.

Installatie: snel geregeld

Speaker installeren

De installatie van de Ultimate Ears BOOM 3 is vrij eenvoudig. Met 1 druk op de knop zet ik de speaker aan. Ik houd het Bluetooth knopje ingedrukt tot het lichtje knippert. Ook op mijn smartphone zet ik Bluetooth aan en in het Bluetooth menu koppel ik mijn smartphone met de BOOM 3: zo is hij klaar voor gebruik.

Ontwerp: waterdicht

Test waterdichtheid

De BOOM 3 is waterdicht en kan drijven. Wanneer hij in het water valt, drijft hij dus vanzelf naar de oppervlakte. Je hebt 30 minuten de tijd om de speaker uit het water te halen, want zo lang is de speaker waterdicht. De batterij gaat 15 uur mee, wat prettig is wanneer je een weekendje weggaat of een dagje naar het strand gaat.

Bediening: op de behuizing of via de app

App bediening

Met de erg aanwezige min en plus iconen op de behuizing van de speaker zet ik het volume zachter of harder. Op de bovenzijde van de speaker zitten knopjes voor het aan- en uitzetten van de speaker en de Bluetooth verbinding. In de UE BOOM app bedien ik de speaker via mijn smartphone. Ook geeft de app de mogelijkheid meerdere gebruikers in te stellen. Zo bedien je van maximaal 3 smartphones de speaker. Handig voor een feestje. In de app heb ik ook mogelijkheden om het geluid aan te passen.

Geluid: bereik tot 45 meter

Speaker

De speaker produceert voor dit compacte formaat aardig wat volume. Ik denk dat je met deze speaker prima een middelgrote ruimte vult. De ingebouwde bas geeft net dat beetje extra. Een echt krachtig basgeluid wil ik het niet noemen. Wel heeft het geluid een bereik van 45 meter. Het geluid blijft daarbij zowel in het lage als hoge volume zuiver en verstaanbaar. Om een stereogeluid te creëren of een hoger volume, koppel je via de app meerdere Ultimate Ears speakers aan elkaar.

Conclusie

De Ultimate Ears BOOM 3 heb ik ervaren als een prettige speaker voor een dagje of weekendje weg of een feestje. Je neemt de compacte speaker gemakkelijk mee in je hand, aan de draaglus of in een tas. De bediening is heel eenvoudig via de behuizing en de app op je smartphone. Ook het koppelen met meerdere speakers en het feit dat je meerdere gebruikers tegelijk in kunt stellen vind ik zeker een pluspunt van de BOOM 3.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen