Written by Iris

Je airfryer schoonmaken per onderdeel

Bij een airfryer gebruik je geen frituurvet. Hierdoor is het schoonmaken van een airfryer niet veel werk. Er zijn 3 onderdelen die je schoonmaakt, om jouw airfryer in topconditie te houden. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je elk onderdeel reinigt. Als finishing touch neem je de buitenkant van de airfryer ook nog even mee.

De 3 onderdelen die je reinigt

Bakmand airfryer

1| Mand schoonmaken

In de mand leg je onder andere snacks, waardoor er etensresten achterblijven. Laat de mand daarom eerst 10 minuten weken in een bak met warm kraanwater en een paar druppels afwasmiddel. Hierna boen je de mand aan alle kanten schoon met een zachte spons of afwasborstel. We raden je af om harde schuursponzen of hardnekkige ontvetters te gebruiken. Hiermee beschadig je de antiaanbaklaag.

Duur: 15 minuten

binnenpan airfryer

2| Binnenpan schoonmaken

De binnenpan zit onder de mand en vangt etenssappen en vet op. Je reinigt de binnenpan met een zachte spons, warm water en een beetje afwasmiddel. Ook hier gebruik je geen harde schuurspons om te voorkomen dat de baklaag beschadigt. Na het schoonmaken maak je de pan droog met een theedoek.

Duur: 5 minuten

verwarmingselement airfryer

3| Verwarmingselement schoonmaken

Om te voorkomen dat de airfryer een aangebrande geur verspreidt, verwijder je vetspetters van het verwarmingselement. Haal de stekker uit het stopcontact en zet de airfryer op z'n kop. Trek de lade van de airfryer open, zodat je goed bij het verwarmingselement kan. Maak een zachte spons vochtig met warm water en wat afwasmiddel en knijp deze goed uit. Boen het element schoon. Lastige hoekjes borstel je met een oude tandenborstel. Droog het verwarmingselement af met een theedoek.

Duur: 5 minuten

De buitenkant schoonmaken

Philips airfryer

Bij een hetelucht friteuse heb je weinig last van vetspetters op de behuizing, doordat er geen vet in het apparaat zit. Het is dus voldoende als je de buitenkant met een vochtige vaatdoek afneemt, eventueel met wat schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurspons, want zo ontstaan er krassen. Droog de buitenkant met een theedoek af, om opdroog vlekken te voorkomen.

Vaatwasmachinebestendige onderdelen

Princess airfryer losse onderdelen

Vind je bovenstaande stappen te veel werk? Reinig de mand en binnenpan dan in de vaatwasmachine. Houd er wel rekening mee dat de antiaanbaklaag zo sneller slijt en dat onderdelen dof worden. Bovendien moet je het verwarmingselement en de behuizing alsnog met de hand reinigen, want deze zijn niet vaatwasmachinebestendig.

Tip voor een extra fris resultaat

Philips airfryer met citroenen

Ruikt de Airfryer na het schoonmaken niet echt fris? Smeer de mand en de binnenpan dan in met het sap van een citroen. Zo verdwijnen de bakgeuren. Snijd een citroen doormidden en wrijf met de ene helft de mand in en met de andere helft de binnenpan. Laat de onderdelen vervolgens een half uur staan zodat het citroensap goed zijn werk kan doen. Spoel de onderdelen hierna af met lauwwarm water en droog ze met een theedoek.

Did this help you?

Optional
We only use your feedback to improve the website, we won't respond.
Thanks for your feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Rating by costumers:
Kiyoh 9.2 / 10 - 22,522 reviews