The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Specialisten review Apple iPad Pro (2020)

Op 18 maart 2020 kondigde Apple een nieuw lid van de iPad familie aan: Apple iPad Pro 2020. Hij heeft een dubbele camera, een LiDAR scanner en een gloednieuwe A12Z processor. Dat wilde ik natuurlijk zelf graag testen en in dit artikel lees je mijn bevindingen.

Apple iPad Pro (2020) 12.9 inch 128 GB Wifi Space Gray

128 GB opslagcapaciteit | 12.9 inch Liquid Retina scherm | iPadOS
1.049,-
op voorraad
  • Ik vang meer beeld in één foto met de ultragroothoeklens op de achterkant van iPad Pro 2020.
  • Dankzij de snelle A12Z processor en iPadOS gebruik ik verschillende programma's naast elkaar.
  • Dankzij compatibiliteit met Magic Keyboard en Apple Pencil 2 werk ik efficiënt aan creatieve projecten.
  • Door het 12.9 inch scherm is iPad Pro 2020 minder compact dan iPad Pro 2020 11 inch.

Eerste indruk van Apple iPad Pro 2020

iPad Pro 2020

Bij het openen van de doos valt me direct iets op. Apple iPad Pro 2020 heeft hetzelfde strakke ontwerp als zijn voorganger: iPad Pro 2018. Het enige verschil vind ik terug op de achterkant. Daar zit een vierkante camerabult met 2 camera's. Verder vind ik in de doos een korte handleiding, een usb C naar usb C kabel en een usb C lichtnetadapter van 18 watt.

Snelle processor, lange oplaadtijd

iPad Pro opladen

Apple iPad Pro 2020 heeft een nieuwe, krachtige processor: de A12Z Bionic Chip. In de praktijk merk ik niet veel verschil vergeleken met zijn voorganger. Swipen, scrollen en navigeren gaat net zo snel. Ook grote apps en spellen starten binnen een paar seconden op. De batterij gaat ongeveer 10 uur mee bij internetten en video's kijken. De volledige accu opladen kost wel 3 uur. Dit is aan de lange kant en de oorzaak daarvan is de meegeleverde 18 watt oplader. Wil je jouw iPad opladen via snelladen? Overweeg dan een los verkrijgbare 29 watt usb C lader.

2 camera's en een LiDAR scanner

LiDAR scanner iPad Pro

Naast de processor is ook de camera van iPad Pro vernieuwd. Op de achterkant vind ik nu een groothoeklens en een ultragroothoeklens. Apple heeft niet zomaar voor 2 camera's gekozen; die zijn er voor het optimaliseren van Augmented Reality (AR) toepassingen. Iets wat daar nog meer bij helpt is de LiDAR scanner. Die werkt als een soort 3D scanner waarmee je bijvoorbeeld games speelt of een tv in je woonkamer plaatst om te zien of hij groot genoeg is. Op dit moment zijn er nog niet zo veel AR toepassingen beschikbaar, maar in de toekomst komt hier zeker verandering in.

Scherm met 120 Hz verversingssnelheid

Scherm iPad Pro

Apple iPad Pro 2020 komt in 2 varianten. Je kiest uit een 12,9 inch scherm of een 11 inch scherm. Het scherm is een Liquid Retina display met ProMotion technologie. Dat is een hele mond vol, maar betekent eigenlijk dat de verversingssnelheid 120 Hz is. Daarmee zien bewegingen op het scherm er soepel uit en scrol ik subtiel zonder haperingen. Deze ProMotion technologie zag ik alleen ook bij zijn voorganger en is dus geen echte verbetering. Sterker nog, het scherm heeft Apple helemaal gelijk gehouden.

Magic Keyboard

iPad Pro en Magic Keyboard

Magic Keyboard is een essentieel accessoire dat je (helaas) los aanschaft. Ik merk dat typen op het fysieke toetsenbord prettiger is dan op het scherm. Ook heeft Magic Keyboard een trackpad die net zo werkt als ik van mijn laptop gewend ben. Magic Keyboard en iPad Pro werken naadloos met elkaar samen. Daardoor is dit accessoire een waardevolle toevoeging om efficiënt te werken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.869 beoordelingen