The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe reinig je het melksysteem van de Siemens EQ9?

Het melksysteem van jouw Siemens EQ9 reinig je zowel dagelijks als wekelijks. De dagelijkse reiniging bestaat uit het uit elkaar halen en afspoelen van alle onderdelen van het melksysteem. Daarbij spoel je de machine iedere week door met reinigingsmiddel. Op deze manier houd je jouw apparaat hygiënisch en voorkom je dat er bacteriën en verstoppingen ontstaan.

Melksysteem demonteren en afspoelen

De losse onderdelen van het melksysteem reinig je na ieder gebruik. Volg de stappen op uit de video om de onderdelen van het melksysteem uit elkaar te halen en te reinigen..

Waarom na ieder gebruik afspoelen?

In het melksysteem blijven melkresten achter nadat jij een cappuccino zet. Zodra je het apparaat even niet meer gebruikt, is het belangrijk dat je het melksysteem goed afspoelt. Zo voorkom je dat de melkresten aankoeken en er bacteriën ontstaan waar je ziek van kan worden.

Reinigingsprogramma uitvoeren

Iedere week reinig je het systeem grondig met reinigingsmiddel. Hiervoor gebruik je een vloeibare melkreiniger voor volautomatische koffiemachines. Volg de instructies op uit de video om het reinigingsprogramma gemakkelijk uit te voeren. Als je een week geen cappuccino hebt gezet is het reinigen niet nodig.

Nodig: melkreiniger voor volautomatische koffiemachines

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.447 beoordelingen