The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kasper

Hoe stel je het geluid van je Xbox Series X/S headset in?

Wanneer je jouw nieuwe headset voor het eerst gebruikt op de Xbox Series X of S, configureer je het geluid gemakkelijk via het snelmenu van je console. Zo geniet je volop van jouw games en communiceer je zonder problemen via het chatkanaal. Wij vertellen je in 3 stappen hoe je jouw Xbox X of Xbox Series S headset afstelt.

Stel je headset in op de Xbox Series X/S

Wanneer je een headset aansluit op de Xbox X of S, kiest je console automatisch de beste instellingen. Voer dus alleen veranderingen door als de configuratie niet voldoet aan jouw wensen. Volg deze 3 stappen:

Stap 1: sluit je gaming headset aan

Stap 2: pas het volume aan

Stap 3: creëer de juiste balans

Stap 1: sluit je gaming headset aan

Sluit je headset goed aan op je console of controller

1a. Sluit de connector van de 3,5 mm hoofdtelefoonkabel aan op je Series X of Series S controller. Vanaf nu is je headset verbonden.

1b. Heb je een draadloze headset? Plaats de ontvanger van je headset in de usb poort van je Xbox Series X of S. Zet je headset aan en je bent direct verbonden.

Stap 2: pas het volume aan

Verander het volume van je headset via het snelmenu

Blijf in het 'Audio' menu en scroll naar 'Volume'. Verhoog of verlaag hier het volume van je headset totdat je tevreden bent met het geluidsniveau. Het kan zijn dat je even moet switchen naar je game om te bepalen of het volume goed is afgesteld. Houdt in dat geval opnieuw de Xbox knop van je controller ingedrukt. Zo navigeer je opnieuw naar de geluidsinstellingen.

Stap 3: creëer de juiste balans

Bepaal de balans tussen het chatkanaal en in-game geluiden

Bepaal de balans tussen het chatkanaal en in-game geluiden met de 'Headset chat mixer'. Ook dit pas je aan via het 'Audio' menu. Is overleg met teamgenoten essentieel omdat je bijvoorbeeld strategie bespreekt? Schroef het niveau omhoog zodat je teamgenoten het spel overstemmen. Speel je een game waarbij je afhankelijk bent van omgevingsgeluiden, zoals een shooter? Zet het niveau dan wat lager.

Tips voor beter geluid

  • Controleer of de knoppen op je headset goed zijn afgesteld. Met de volumeregelaar los je een te laag volume in één handeling op.
  • In de 'Chat mixer' verander je de uitvoerinstellingen. Zo stel je in dat je het chatkanaal via je headset hoort en spelgeluiden via je afspeelapparaat. Ga naar Settings > Algemeen > Volume & Audio Uitvoer.
  • Ervaar je verbindingsproblemen? Je omzeilt dit als je de headset via een 3,5 mm kabel rechtstreeks op de controller aansluit.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.234 beoordelingen