The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Margot

Hoe werkt Linksys Velop?

Linksys zorgt met Velop voor een snel en groot wifi netwerk in je hele huis. Een multiroom wifi systeem zonder routers, maar met 'nodes'. Het systeem bestaat uit eenvoudig te installeren wifi stations die het draadloze signaal actief in het netwerk verdelen. In dit artikel leg ik aan je uit hoe de stations dit doen en wat tri-band technologie voor een mesh netwerk doet.

Seamless roaming

Linksys Velop

Je apparaten zien de verschillende stations van Velop als één wifi netwerk in het hele huis. Dankzij de seamless roaming technologie loop je met je videostream van de ene kamer naar de andere, zonder dat je wifi signaal wegvalt. Roaming ken je misschien van je mobiele telefoon. Deze techniek verbindt je telefoon terwijl je door het land reist automatisch met het sterkste signaal, zonder dat je daar iets van merkt. De stations van Velop praten op eenzelfde manier met elkaar, over de verdeling van dataverkeer in jouw thuisnetwerk.

Beamforming

Beamforming

De stations weten waar in huis je wifi apparaten zich bevinden. Door deze informatie, kunnen ze het wifi signaal op het apparaat richten. Je kunt beamforming vergelijken met een zoeklicht met wifi dat op je laptop of tablet schijnt en deze volgt door het huis. Door het signaal te bundelen komt het sterker aan dan wanneer het wijd verspreid door de ruimte gaat.

Dynamische tri-band

Tri-band systeem

De Velop stations verdelen het netwerkverkeer via een tri-band systeem. De meeste routers hebben 2 wifi banden waarover ze het draadloze verkeer sturen én hierover praten. Een snelle 5 Ghz wifi band én een 2,4 Ghz wifi band, die een groot bereik heeft. Linksys Velop heeft nog een extra 5 Ghz wifi band. Deze is niet voor je tv, laptop of tablet, maar gebruiken de stations om met elkáár te praten over de beste onderlinge verdeling van de netwerkapparaten. Zie het als een soort wifi vluchtstrook, die ervoor zorgt dat je altijd met het sterkste signaal verbonden bent. Op deze manier verdelen de stations het internetverkeer onderling, zonder dat je daar iets van merkt.

Het product

Multiroom wifi met mesh | Wifi snelheid: 300 + 867 + 867 Mbps | MU-MIMO, Ouderlijke controle
299,-
op voorraad
  • Met Multiroom wifi creëer je 1 groot wifi netwerk met een sterk signaal in je hele huis.
  • Met simultaneous tri band zet je router 3 draadloze netwerken tegelijk op.
  • Deze router ondersteunt MU-MIMO, wat zorgt voor een stabielere draadloze verbinding.
  • Om de hoogste snelheid van deze router te halen, moeten de aangesloten apparaten 5 GHz ondersteunen.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.120 beoordelingen