The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Aangekondigd: Apple TV 4K (2021)

Op 20 april 2021 kondigde Apple een vernieuwde Apple TV 4K aan. Dit nieuwe model heeft een A12 Bionic Chip processor, waardoor hij hoge definitie beelden snel verwerkt en vloeiend op je tv laat verschijnen. Apple TV 4K is gericht op hoogwaardige content met HDR en Dolby Vision ondersteuning. Daarnaast krijgt Apple TV 4K een nieuwe Siri Remote en een hdmi 2.1 aansluiting.

Beschikbaarheid: wanneer leverbaar?

Vanaf 30 april is Apple TV 4K verkrijgbaar voor de reguliere verkoop. Houd onze update pagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Apple TV 4K

Apple TV 4K

Apple TV 4K heeft een A12 Bionic Chip processor, die krachtiger is dan zijn voorganger. Hierdoor ondersteunt Apple TV 4K films en games met 60 hertz, zodat bewegende beelden vloeiend op je tv verschijnen. Deze mediaspeler ondersteunt bovendien Dolby Vision bij AirPlay. Zo komen de video's die je met je iPhone 12 Pro maakt goed tot hun recht. Met de juiste hdmi kabel stuur je via de hdmi 2.1 poort hoge kwaliteit beeld en geluid naar je tv en randapparatuur. Qua opslag is er weinig veranderd ten opzichte van de voorganger: een 32 GB variant en 64 GB variant.

Siri Remote

Apple Siri Remote

De vernieuwde Siri Remote wordt standaard met de nieuwe Apple TV modellen geleverd, maar is ook los verkrijgbaar. De nieuwe Siri Remote heeft een touch gevoelig klikpad, waarmee je gemakkelijk door alle menu's swipet. Met de ring om het klikpad heen scroll je gemakkelijk door je videocontent om verder of terug te spoelen. Druk het Siri knopje aan de zijkant in om Apple TV 4K met spraakbediening te besturen.

Verschil met vorige Apple TV 4K

Apple TV 4K

Hoe verschilt de nieuwe Apple TV 4K uit 2021 dan met zijn voorganger, Apple TV 4K? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • A12 Bionic chip: krachtige processor die hoge kwaliteit beelden vloeiend verwerkt.
  • Color Balance: stel de kleuren van je tv, zodat je tv HDR en Dolby Vision content vanaf Apple TV 4K op de best mogelijk manier laat zien.
  • Nieuwe Siri Remote waarmee je Apple TV 4K gemakkelijker bedient.
  • Hdmi 2.1 aansluiting, voor de overdracht van hoge kwaliteit beeld en geluid.

Apple TV HD

Apple TV HD

Naast Apple TV 4K kondigde Apple ook een vernieuwde Apple TV HD aan. Deze is vrijwel identiek aan zijn voorganger, met als verschil dat ook hier de vernieuwde Siri Remote wordt meegeleverd. Een verschil met de 4K variant is dat Apple TV HD over een usb C aansluiting beschikt. Hiermee kun je beeld opnemen, apps van een ander apparaat overzetten, schermafbeeldingen maken en Apple TV herstellen. Bij Apple TV 4K kan dit allemaal draadloos.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen