The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Specialisten review over de Philips Connected AC4236/10

De Philips Connected AC4236/10 is de eerste luchtreiniger uit de Urban Living collectie van Philips. Het design is volledig aangepast, waardoor de luchtreiniger smaller is dan de meeste Philips luchtreinigers. Daarnaast zuigt de luchtreiniger van alle kanten lucht aan, zodat vieze geurtjes, allergenen en pollen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of het echt werkt? Ik testte het voor je uit.

Philips Connected AC4236/10

Bediening via app | Filtert pollen, allergenen, fijnstof, geuren & rook | Beschikt over een nachtmodus
599,-
tijdelijk uitverkocht
  • Deze luchtreiniger is compacter dan veel andere Philips luchtreinigers, dus past gemakkelijk in elke kamer.
  • Dankzij de Air Matters app ben je altijd op de hoogte van de luchtkwaliteit binnens- en buitenshuis.
  • Door de 360 graden luchtinlaat zuigt deze reiniger vanuit alle hoeken lucht aan.
  • Je dimt het licht van het display gemakkelijk via de app.
  • In de automatische modus veranderen de ventilatiesnelheid en het geluid constant, waardoor je de tv iets harder moet zetten dan normaal.
  • De bovenkant is van stof, dus let op voor de nagels van jouw hond of kat.

De eerste indruk van de Philips Connected AC4236/10

Philips AC4236/10

Het eerste wat mij opviel is het formaat van de doos. Die is aanzienlijk smaller dan ik van een luchtreiniger gewend ben. En dat is de luchtreiniger ook. Het ronde design zorgt ervoor dat de luchtreiniger een stuk compacter is dan zijn voorgangers. Daarnaast is het uiterlijk er erg op vooruit gegaan. Waar een luchtreiniger er meestal uitziet als een witte kast, heeft deze luchtreiniger meer weg van een decoratieve pilaar.

Verbinden met Air Matters app

Air Matters App Philips

Het aansluiten van de luchtreiniger was erg gemakkelijk. Nadat je het plastic van de luchtreiniger en het filter hebt gehaald, is hij klaar voor gebruik. Zodra je de stekker in het stopcontact steekt begint het wifi logo te knipperen en verbind je 'm via de Air Matters app gemakkelijk met het wifi netwerk. Vervolgens zie je de huidige luchtkwaliteit in huis en bedien je de luchtreiniger gemakkelijk vanaf de bank.

Het geluid in automatische modus

Automatische modus instellen

Via de app kreeg ik van Philips de tip om de luchtreiniger in de automatische modus te zetten. De luchtkwaliteit bij mij thuis was namelijk erg slecht. Niet heel gek aangezien ik naast de snelweg woon. In de automatische modus verandert de ventilatiesnelheid continu, waardoor het volume van het geluid erg verschilt. In de laagste standen vond ik hem niet erg storend, maar zodra hij harder ging werken moest ik het volume van de tv soms wel met 10 verhogen.

Minder stof en vieze geurtjes

Philips Connected AC4236/10 woonkamer

Met 2 katten in huis en de snelweg om de hoek is het al snel stoffig en hangt er soms een vieze geur. Met de luchtreiniger in huis werd dit aanzienlijk minder. Waar de stoflaag normaal na 2 dagen al zichtbaar is, duurde het nu zeker 5 dagen. Ook rook ik de geur van de kattenbak minder. De luchtreiniger stond ongeveer 2 meter bij de kattenbak vandaan en ging direct harder werken als de kat de bak had gebruikt.

Conclusie

Bediening via app | Filtert pollen, allergenen, fijnstof, geuren & rook | Beschikt over een nachtmodus
599,-
tijdelijk uitverkocht

De luchtreiniger helpt goed bij het verwijderen van vieze geurtjes en bij het verminderen van stof in de lucht. Ik rook de kattenbak minder en het duurde 3 dagen langer dan normaal, voordat ik weer moest stoffen. Vergeleken met de andere luchtreinigers die ik mocht testen, ziet deze er niet uit als een grote witte kast. Wat ik erg fijn vind, want een luchtreiniger staat toch behoorlijk prominent in de kamer. Het geluid in de laagste stand is niet erg storend, maar zodra de reiniger harder gaat werken moet je het geluid van de tv harder zetten om het te verstaan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.169 beoordelingen