The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

5 tips om een Philips luchtreiniger te gebruiken

Je hebt een Philips luchtreiniger gekocht om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Daar wil je natuurlijk direct mee aan de slag. Maar waar plaats je hem eigenlijk en hoe moet je hem onderhouden? Om het beste uit jouw luchtreiniger te halen hebben wij 5 tips voor je.

Tip 1: houd 20 centimeter rondom vrij

Tips voor luchtreinigers

Om de luchtreiniger optimaal zijn werk te laten doen, is het belangrijk dat je hem op een goede plek in de kamer plaatst. Er is namelijk voldoende ruimte nodig om de lucht aan te zuigen. Daarom is het belangrijk dat je 20 centimeter rondom het apparaat vrijhoudt. Zo presteert de reiniger optimaal en hoef jij niet bang te zijn dat de gordijnen met de luchtreiniger knuffelen.

Tip 2: houd vervuilde lucht buiten

Wanneer je luchtreiniger lucht gereinigd heeft, is het belangrijk dat de lucht schoon blijft. Houd daarom ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten. Dit voorkomt dat ‘vervuilde’ lucht de ruimte binnenkomt. Als je vaak naar buiten en binnen gaat, neem je nieuwe luchtdeeltjes mee van buiten. In dit geval merk je minder verschil met het gebruik van wel of geen luchtreiniger. Deze maakt in dat geval misschien meer geluid omdat deze alle verontreinigingen in de lucht weer schoon probeert te krijgen.

Tip 3: houd de luchtreiniger schoon

Luchtreiniger schoon houden

Om het beste uit je luchtreiniger te halen is het belangrijk dat je hem schoonmaakt. Gelukkig herinnert de luchtreiniger jou eraan wanneer je dit moet doen. Op het display verschijnt namelijk F0 als je het voorfilter schoon moet maken. Handig, want zo vergeet je het niet. Als je dan toch bezig bent om het filter schoon te maken, neem dan gelijk de luchtkwaliteitssensor mee. Deze maak je gemakkelijk schoon door een wattenstaafje over de sensor te halen.

Tip 4: vervang de filters

Filters van luchtreiniger vervangen

Jouw luchtreiniger zuivert de lucht met filters. Deze filters moet je na verloop van tijd vervangen. Gelukkig hoef je de filters niet maandelijks te controleren, want er verschijnt een filtercode op het display als ze aan vervanging toe zijn. Vanaf dit moment heb je 14 dagen de tijd om nieuwe filters aan te schaffen. De luchtreiniger vergrendelt namelijk als je de filters niet vervangt. Welk filter er in jouw luchtreiniger past, vind je in de handleiding.

Tip 5: verbinding met wifi? Download dan de app

Luchtreinigers en wifi

Heb je een luchtreiniger die verbinding maakt met wifi? Dan is het verstandig om de Air Matters-app te downloaden. Deze vind je in de Appstore of de Playstore. Met de app bedien je jouw luchtreiniger gemakkelijk op afstand en zie je direct wat de luchtkwaliteit in huis is. Ook geeft de app je informatie over de luchtkwaliteit buiten. Handig, want zo weet je precies welke pollen er in de lucht hangen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.821 beoordelingen