The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe werkt een luchtreiniger?

Een luchtreiniger is een apparaat waarmee je (fijn)stof, bacteriën, pollen en ziektekiemen uit de lucht filtert. Dit doen zij aan de hand van verschillende reinigingstechnieken, zoals reinigen met filters of reinigen met ionisatie. Een luchtreiniger helpt bij het verminderen klachten bij allergie of astma. In dit artikel leg ik je uit hoe een luchtreiniger werkt en wat jij hebt aan schone lucht in huis.

Hoe werkt een luchtreiniger?

Een luchtreiniger is een apparaat dat onzuiverheden uit de lucht filtert. Denk hierbij aan stof, bacteriën en allergenen. Ook vieze geurtjes zijn met een luchtreiniger te verhelpen. De luchtzuiveraar zuivert de lucht en vangt de onzuiverheden op met een collector of filter. Hierdoor verbeter je de luchtkwaliteit in huis en adem jij schone lucht in.

Verschillende reinigingstechnieken

Om de lucht in de ruimte te zuiveren, maken luchtreinigers gebruik van verschillende reinigingstechnieken: filters en ionisatie. Luchtreinigers die gebruik maken van filters brengen de lucht langs verschillende filters om de lucht te zuiveren. Bij ionisatie verandert de luchtreiniger de statische lading van verontreinigingen in de lucht. Hierdoor worden de deeltjes zwaarder en komen ze niet meer in de lucht terecht. Sommige luchtreinigers maken gebruik van beide reinigingstechnieken.

Voordelen van een luchtreiniger

Woonkamer met veel stof in de lucht

Bij te weinig schone lucht in huis krijg je vaak last van hoofdpijn, benauwdheid, droge ogen en een droge keel. Door een luchtreiniger in huis te nemen, neem je deze klachten weg. Ook heeft het gebruik van een luchtreiniger nog andere voordelen:

  • Je hebt minder (fijn)stof in de lucht.
  • Het verlicht klachten bij allergie of astma.
  • Je rekent af met vieze geurtjes en sigarettenlucht.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.091 beoordelingen