The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Waar helpt een luchtreiniger bij?

Met een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar genoemd, haal je stof, bacteriën, allergenen en vieze geurtjes uit de lucht. Dit zorgt ervoor dat de klachten van bijvoorbeeld hooikoorts of astma verminderen en je thuis weer opgelucht ademhaalt. Waar een luchtreiniger bij helpt? In dit artikel leggen we het aan je uit.

Stof en fijnstof in huis

Woonkamer met veel stof in de lucht

In ieder huis is stof te vinden, hoe hard je ook je best doet om het op te ruimen. Zodra je de kussens uitklopt, zie je het stof weer door de lucht vliegen. De plek waar je woont heeft ook invloed op de hoeveelheid stof in huis. Woon je dicht langs de snelweg? Dan heb je meer kans op fijnstof in huis dan iemand die ergens woont waar weinig auto's rijden. Een luchtreiniger biedt uitkomst bij het verminderen van stof en fijnstof in huis.

Rooklucht en nare geurtjes

Luchtreiniger en huisdieren

Koolmonoxide en stikstofmonoxide zijn stoffen die de lucht in huis vervuilen. Deze stoffen komen niet alleen vrij bij het roken van een sigaret, maar ook bij het bereiden van een heerlijke maaltijd op een gasfornuis. Om deze schadelijke stoffen in huis te minimaliseren, gebruik je een luchtzuiveraar. Het koolstoffilter in de luchtreiniger filtert een groot deel van alle gassen uit de lucht, waaronder vieze geurtjes. Hierdoor is de lucht niet alleen schoner, maar ruikt het ook een stuk frisser.

Klachten bij allergieën zoals huisstofmijt

Luchtreiniger in de slaapkamer

Bij een huisstofmijtallergie reageer je op de huidschilfers en uitwerpselen van de huisstofmijt. Huisstofmijten leven in huisstof en bevinden zich vaak in stoffen meubels, zoals het bed en de bank. Als je bijvoorbeeld op de bank neerploft of de kussens uitklopt komen de allergenen van de huisstofmijt in de lucht terecht. Een luchtreiniger helpt om stof en allergenen van huisstofmijt uit de lucht te filteren. Wat helpt om klachten veroorzaakt door huisstofmijt te verlichten.

Klachten bij hooikoorts

Luchtreiniger met pollenprogramma in woonkamer

Heb je last van hooikoorts? Dan is de pollentijd vast jouw favoriete seizoen. De rondvliegende pollen zorgen dan voor klachten als branderige ogen, hoesten en benauwdheid. Om deze periode dragelijk te maken biedt een luchtreiniger uitkomst. Een luchtzuiveraar reinigt de pollen uit de lucht met behulp van een filter, wat ervoor zorgt dat jouw klachten verminderen. Fijn, want zo heb je minder medicatie nodig als je thuis bent.

Klachten bij astma

Luchtreiniger in kinderslaapkamer

Dierenharen, huidschilfers, huisstofmijt en sigarettenrook prikkelen de longen waar astmapatiënten veel last van hebben. Een schone lucht heeft dus een grote invloed op het verminderen van de klachten rondom deze aandoening. Aangezien een luchtreiniger de lucht in huis zuivert, is het een hele verademing om zo'n apparaat in huis te hebben. De lucht in een ruimte met een luchtreiniger is gemiddeld 99% schoner dan in een ruimte zonder luchtreiniger.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen