The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Welke luchtreiniger is geschikt voor mijn allergie of astma?

Een luchtreiniger draagt bij aan het verlichten van de klachten van een allergie of van astma. Zo filtert een luchtreiniger bijvoorbeeld pollen uit de lucht, zodat je minder last hebt van hooikoorts. Alleen zijn niet alle luchtreinigers geschikt om klachten bij een allergie of astma te verlichten. In dit artikel leggen we uit welke luchtzuiveraar het beste is voor jouw situatie.

Luchtreiniger voor allergie of astma kiezen

Als je last hebt van een allergie of van astma, wil je natuurlijk een luchtreiniger die geschikt is om jouw klachten te verlichten. Maar waar moet een luchtreiniger dan aan voldoen?

  • Bij astma moet de luchtreiniger alle lucht in een ruimte minimaal 5 keer per uur verversen.
  • Bij hooikoorts en andere allergieën moet de luchtreiniger alle lucht in een ruimte minimaal 3,5 keer per uur verversen.

Luchtreinigers bij astma

Luchtreiniger bij luchtvervuiling

Als je astma hebt prikkelen huisstofmijt, fijnstof en rook mogelijk de longen. Dit zorgt voor klachten als niezen en jeukende ogen. Om deze klachten te verlichten, moet een luchtreiniger de lucht in de ruimte minimaal 5 keer per uur volledig verversen. Daarnaast heeft hij een HEPA- en een koolstoffilter nodig. Op basis van deze gegevens hebben wij het maximaal te reinigen oppervlakte berekend. Het enige wat jij nog moet doen is de juiste luchtreiniger voor jouw ruimte kiezen.

Luchtreinigers bij hooikoorts

Luchtreiniger met HEPA filter en pollenprogramma

Bijna het hele jaar door zweven er pollen van verschillende bomen en planten door de lucht. Als je hooikoorts hebt zorgen deze pollen voor een verstopte neus en een droge hoest. Een luchtreiniger helpt om de pollen uit de lucht in huis te filteren, zodat je thuis weer opgelucht ademhaalt. Luchtreinigers die geschikt zijn om klachten bij hooikoorts te verminderen hebben een HEPA-filter en zuiveren alle lucht in de ruimte 3,5 keer per uur.

Luchtreinigers bij allergieën

Luchtreiniger die helpt bij dierengeurtjes

Als je last hebt van allergie zoals een dieren- of huisstofmijtallergie ben je vaak allergisch voor de huidschilfers en allergenen die honden, katten en huisstofmijt achterlaten. Een luchtreiniger helpt om deze deeltjes uit de lucht te zuiveren. Luchtreinigers die klachten bij allergieën verlichten hebben een HEPA-filter en zuiveren alle lucht in de ruimte 3,5 keer per uur. Een luchtreiniger verhelpt niet alle klachten, maar draagt bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit om de klachten te verminderen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.429 beoordelingen