The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Specialisten review Philips Sonicare ProtectiveClean 6100

Tot nu toe poetste ik altijd met een handtandenborstel, maar nu mag ik de Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 HX6877/29 uittesten. Deze tandenborstel stelt de poetsstand zelf af op de opzetborstel die je gebruikt. Ook krijg je een seintje als je de opzetborstel dient te vervangen. Of dit echt zo gemakkelijk werkt? Ik testte het voor je uit.

In het kort

60 dagen op proef
OptimalWhite borstel voor witte tanden | Vervangingsherinnering | 62000 pulsaties per minuut
99,99
tijdelijk uitverkocht
  • De tandenborstel kiest automatisch een poetsstand die bij de opzetborstel past.
  • Je krijgt een seintje als je de opzetborstel moet vervangen.
  • Je hoeft hem niet vaak op te laden, want de batterij gaat 2 weken mee.
  • Als je langer dan 2 minuten wilt poetsen, moet je de tandenborstel opnieuw aanzetten.
  • Het meegeleverde reisetui dient niet als oplader, vergeet dus niet het laadstation mee te nemen op vakantie.

De eerste indruk van de ProtectiveClean 6100

Opzetborstel op Philips Sonicare zetten

Tot nu toe poetste ik altijd met een handtandenborstel, dus ik ben benieuwd wat er in de doos zit. De tandenborstel voelt licht aan en ligt lekker in de hand. Een voordeel vind ik de extra opzetborstel. Zo heb ik direct een opzetborstel voor mijn vriend. Uit de doos haal ik ook een oplader en een stevig reisetui. Dit etui is misschien te groot voor mijn toilettas, maar door de harde buitenkant durf ik 'm wel los in een tas of koffer te stoppen.

Automatisch poetsstand kiezen

Poetsstand kiezen

Deze tandenborstel beschikt over een brush sync. Dit houdt in dat de tandenborstel automatisch een poetsstand kiest die bij jouw opzetborstel past. Bij de tandenborstel krijg je een Optimal White borstel die samenwerkt met de whitening stand. Deze stand is best intens als je voor het eerst met een elektrische tandenborstel poetst. Gelukkig kan je zowel de poetsstand als de intensiteit aanpassen. Dus ik heb de eerste paar dagen met de normale clean poetsstand gepoetst en een lage intensiteit om aan de tandenborstel te wennen.

Timer

Poets timer

Dankzij de timer trilt de tandenborstel als je van zone moet wisselen. En als de tijd voorbij is schakelt 'ie automatisch uit. Dit vond ik iets minder prettig, want ik poets mijn tanden graag iets langer. Gelukkig verschilt de duur van een poetsbeurt per stand die je gebruikt. Nu heb ik de tijd niet exact bijgehouden, maar de gum care stand duurde het langste en de clean stand het kortst. De stand die ik het meest gebruikt heb, is dan ook de gum care stand.

Opzetborstel vervangen

Tanden poetsen

Dankzij de brush sync krijg je ook een seintje als je de opzetborstel moet vervangen. Omdat ik de tandenborstel nog geen 3 maanden gebruik, heb ik nog geen melding gekregen. Wel vind ik het een fijn idee dat de tandenborstel aangeeft dat je de opzetborstel moet vervangen. Zo weet ik tenminste zeker dat ik de borstel niet vergeet te wisselen.

Conclusie

60 dagen op proef
OptimalWhite borstel voor witte tanden | Vervangingsherinnering | 62000 pulsaties per minuut
99,99
tijdelijk uitverkocht

Met deze tandenborstel is het goed poetsen van je tanden écht heel gemakkelijk. Zo hoef je zelf niet meer na te denken over het vervangen van de opzetborstel en poets je altijd met precies de goede stand. Zelf vond ik de gum care stand het prettigst, omdat je net iets langer je tanden poetst dan met de andere standen. Of ik alle poetsstanden echt nodig heb, betwijfel ik. Maar ik vind het wel fijn, dat ik de mogelijkheid heb om te wisselen.

Gaby
Artikel van:
Gaby Tandenborstel specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.831 beoordelingen