The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Vergelijk de Polar Ignite 2 met de Polar Vantage M2

De Polar Ignite 2 is een stijlvolle toevoeging in het sporthorloge assortiment van Polar. Dit fitnesshorloge lijkt qua functies op de Polar Vantage M2, maar is minder geschikt voor de prestatiegerichte sporter. Met de Ignite 2 houd je ook al je workouts bij, maar verbeter je ook je algehele gezondheid. Je leest hier meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de 2 modellen.

Polar Ignite 2

43 mm breed | Reageer op binnenkomende oproepen | Routeregistratie via gps
206,-
tijdelijk uitverkocht
  • Je past de Polar Ignite 2 aan op jouw stijl met verschillende, personaliseerbare wijzerplaten.
  • Houd bij hoe goed je 's nachts herstelt en pas hier je trainingsvoorstel op aan.
  • Met gps en GLONASS bepaalt het horloge je locatie, snelheid en route nauwkeuriger dan vergelijkbare horloges.
  • Het horloge heeft geen ingebouwde muziekopslag, dus neem je telefoon mee voor muziek tijdens het sporten.
  • Het is niet mogelijk om inkomende berichten via de smartwatch te beantwoorden.

Polar Vantage M2

46 mm breed | Toont smartphone meldingen | Routeregistratie via gps
264,-
op voorraad
  • De Polar hartslagsensor is met 9 led lampjes erg nauwkeurig voor een polsmeting.
  • Dankzij bluetooth koppel je een los te bestellen Polar hartslagband voor een heel nauwkeurige hartslagmeting.
  • Wanneer je de gps en hartslagsensor gebruikt, gaat de batterij maar liefst 30 uur mee.
  • Het horloge heeft geen ingebouwde muziekopslag, dus neem je telefoon mee voor muziek tijdens je training.

Vergelijking Polar Ignite 2 en Polar Vantage M2

Polar Ignite 2 Polar Vantage M2
Touchscreen Ja Nee
Aantal trainingsuren op 1 batterijlading Tot 20 uur Tot 30 uur
Fitnessleeftijd berekenen Nee Ja
Raceprognose Nee Ja
FuelWise energie assistent Nee Ja

Sportfuncties

Polar Ignite smartwatch zwem functie

Polar Ignite 2: Training Load Pro en trainingadvies

Je vindt op de Polar Ignite 2 veel handige sportfuncties, zoals Trianing Load Pro. Deze functie geeft inzicht in hoe je trainingen invloed hebben op jouw lichaam. Je ziet zo precies of je trainingen effectief zijn of dat je ze aanpast voor beter resultaat. Op basis van die informatie stelt de Ignite 2 ook nieuwe trainingen aan je voor. Trainingen die op maat gemaakt zijn en passen bij jouw energie- en fitnessniveau. Je traint daardoor niet boven of onder je kunnen.

Smartwatch Polar Vantage energie assistent

Polar Vantage M2: ook FuelWise energie assistent

De Vantage M2 heeft ook de Training Load Pro functie en geeft ook trainingsadvies. Maar de M2 heeft nog meer handige sportfuncties. Dankzij FuelWise weet je tijdens een lange training precies wanneer je het beste iets eet of drinkt om je energieniveau aan te vullen. Zo behoud je tijdens je trainingen je optimale energieniveau. Daarnaast houd je met de Vantage M2 meerdere sporten in 1 trainingssessie bij.

Verbinding met sensoren

Polar Ignite 2: geen externe sensoren

Dat de Polar Ignite 2 niet is gemaakt met prestatiegerichte sporters in gedachten, blijkt uit de compatibiliteit van externe sensoren. Je koppelt namelijk geen externe snelheidsensor of cadanssensor aan dit fitnesshorloge. Dat betekent dat je minder nauwkeurig inzicht krijgt in je snelheid of je rencadans.

Polar Vantage M2: snelheids- en cadanssensoren koppelen

Je koppelt wel externe sensoren aan de Vantage M2 van Polar. Als prestatiegerichte sporter wil je jouw trainingen zo nauwkeurig mogelijk bijhouden. Zo weet je op welk gebied je jouw prestaties nog verbetert. Met een externe snelheids- of cadanssensor bij je Polar Vantage M2 krijg je meer en nauwkeuriger inzicht in je sportieve prestaties.

Slimme functies

Smartwatch Polar Ignite klok en weersvoorspelling

Polar Ignite 2: weerbericht en smartphone meldingen

De Polar Ignite 2 heeft dezelfde slimme functies als de Vantage M2. Je leest je smartphone meldingen gemakkelijk af van dit horloge. Je bent dus altijd op de hoogte van je laatste berichten en weet wanneer je je telefoon erbij pakt om te reageren. Net als de Vantage M2 geeft de Ignite 2 je ook het weerbericht. Zo weet je of het gaat regenen als je gaat hardlopen of hoe warm het is als je een rondje fietst.

Polar Vanatge bediening

Polar Vantage M2: muziekbediening en berichten lezen

Ook op de Polar Vantage M2 zet je gemakkelijk het volgende liedje aan en lees je jouw laatste smartphone berichten af. Ook zet je gemakkelijk het volgende liedje aan vanaf je pols. Je slaat geen muziek op de M2 op, dus je hebt je smartphone nodig om muziek te luisteren tijdens het hardlopen.

Batterijduur

Polar Ignite zijkant

Polar Ignite 2: tot 20 training uren

Je spaart de batterij van de Polar Ignite 2 langer op met handige energiebesparing opties. De batterij gaat dan tot 100 uur mee. Gebruik je die energiebesparing opties niet? Dan houdt de Ignite 2 het tot 20 uur uit. Polar rekent in trainingsuren. Je gebruikt deze smartwatch dus zonder energiebesparing opties aan tot 20 uur om al je trainingen bij te houden.

Polar Vantage zijkant

Polar Vantage M2: tot 30 training uren

De Vantage M2 houdt het langer vol dan de Ignite 2. Met energiebesparing opties aan, verschillende 2 modellen niet van elkaar. Maar zonder energiebesparing opties houdt de M2 het tot 30 trainingsuren vol. Dat is 10 uur langer trainen dan met de Ignite 2 voordat je 'm weer opnieuw oplaadt.

Uiterlijk

4 kleuren Polar Ignite smartwatches

Polar Ignite 2: kleuren touchscreen en 4 kleuren

De Polar Ignite 2 heeft een wat verfijnder uiterlijk dan de Vantage M2. Het scherm bedien je gemakkelijk dankzij touchscreen. Je veegt dus gewoon op het scherm naar de functie die je wilt gebruiken. Het uiterlijk van de Ignite pas je aan op jouw eigen stijl. Er zijn verschillende soorten bandjes beschikbaar en je past ook de kleuren van de wijzerplaat op jouw wensen aan. De Polar Ignite 2 is beschikbaar in 4 kleuren: zwart, goud, roségoud en een speciale editie blauw.

Polar Vantage in 3 kleuren

Polar Vantage M2: always-on kleurenscherm

De Polar Vantage M2 heeft geen touchscreen. Je navigeert naar jouw gegevens en apps met de knoppen op het horloge. Ook voor de Vantage M2 zijn verschillende horlogebandjes beschikbaar. De Polar Vantage M2 is beschikbaar in 3 kleuren: zwart, koper en goud.

Conclusie

Het gaat er bij deze 2 Polar horloges niet om welke het beste is, maar welke het beste bij jouw wensen past. Ben je een prestatiegerichte sporter, verbeter jij graag je eigen records en wil je nauwkeurig inzicht in je trainingen? Dan kies je de Polar Vantage M2. Sport je graag en wil je jouw trainingen bijhouden, maar heb je geen behoefte aan extra sensoren en advies over het aanvullen van je energieniveau? Dan is de Polar Ignite 2 de beste keuze voor jou.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.113 beoordelingen