The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Alles over de Google Nest Wifi

Google heeft de Google Nest Wifi uitgebracht. Dit Multiroom wifi systeem is de opvolger van Google Wifi. Toch brengt het systeem meer dan alleen wifi in je hele huis. De Nest Wifi is namelijk ook een smart home hub. Wat kun je verder verwachten van dit Multiroom systeem? Dat vertellen we je hier.

Google Nest Wifi Wit Duo Pack Multiroom wifi

Simultaneous dual-band router | Wifi snelheid: 450 + 1733 Mbps | Ouderlijke controle, MU-MIMO
249,-
op voorraad
  • Dankzij ouderlijke controle bescherm jij je kinderen tegen schadelijke websites.
  • Het Multiroom systeem ondersteunt MU-MIMO, wat zorgt voor een stabielere draadloze verbinding.
  • Dankzij de ingebouwde spraakassistent in de uitbreiding, bedien je smart home apparaten met je stem.
  • De uitbreiding heeft een lagere wifi-snelheid dan het hoofdstation, hierdoor gaat je maximale snelheid omlaag.

Multiroom wifi voor smart home

Google Nest wifi smart home

De Google Nest Wifi is in eerste instantie een Multiroom wifi systeem. Daardoor zorg je met dit systeem voor snel draadloos internet in je hele huis. Ten opzichte van de Google Wifi wordt het bereik zelfs iets opgekrikt. Zo heb je aan 3 Google Nest Wifi stations voldoende voor een groot huis. Ieder station heeft daarnaast een ingebouwde smart home hub. Hieraan koppel je apparaten, zoals smart lampen of een slimme thermostaat. Zo combineer je meerdere slimme apparaten met elkaar.

In iedere kamer een spraakassistent

Google Nest Wifi spraakassistent

Naast een smart home hub heeft ook ieder station Google Assistant ingebouwd. Dat betekent dat je in iedere kamer spraakopdrachten geeft aan je smart apparaten. Zet bijvoorbeeld de lampen in je slaapkamer uit zonder uit bed te komen. Of schakel de thermostaat alvast in als je nog op de trap loopt. Je gebruikt de ingebouwde assistant daarnaast om in iedere kamer naar muziek te luisteren.

Hogere snelheid

Hoge snelheid

Snelle wifi wordt steeds belangrijker. Steeds meer mensen streamen in 4K of spelen online games. Daarvoor moet je een snelle en stabiele wifi-verbinding hebben. Voor snelheidsduivels is de Google Nest Wifi een grote verbetering ten opzichte van Google Wifi. De maximale wifi-snelheid van het Multiroom systeem is namelijk bijna 2 keer zo hoog. Dankzij andere verbeteringen blijft de je netwerk ook stabiel als je met veel apparaten verbonden bent. Ideaal voor grotere gezinnen dus.

Opvallend ontwerp

Ontwerp Google Nest Wifi

De Google Nest Wifi krijgt een opvallend ontwerp. De stations van dit Multiroom systeem zijn namelijk in 3 kleuren te krijgen. Jij kiest of crème, roze of blauw beter in je interieur past. Google Wifi heeft een onopvallend ontwerp, deze kun je daarom een beetje verstoppen. Bij de Google Nest Wifi is dat niet de bedoeling. Het idee is dat dit systeem een prominente plek in je huiskamer krijgt. Zo gebruik je de assistent ook eenvoudiger.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen