The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Gesponsord artikel

Panasonic camera's: bijzonderheden uitgelicht

Panasonic biedt diverse camera's voor beginnende tot professionele fotografen. Je hebt de keuze uit compactcamera's, camcorders of systeemcamera's, waarmee je gedetailleerde foto's en video's maakt. Je neemt bijvoorbeeld video's op in 4K resolutie. In dit artikel lees je welke bijzondere specificaties Panasonic camera's bevatten en welke camera bij jou past.

Panasonic Lumix compactcamera's

Omdat compactcamera's een vaste lens hebben, zijn ze geschikt om mee op reis te nemen. Je maakt eenvoudig een goede foto, zonder dat je van lens moet wisselen. Als je van een kleine camera houdt met een laag gewicht, is een compactcamera iets voor jou. Met de meeste compactcamera's van Panasonic film je in 4K kwaliteit, dit levert heldere en gedetailleerde videobeelden op. Je gebruikt de Post Focus functie om achteraf de scherptediepte verhouding aan te passen. Dit is handig als je toch op een ander punt had willen scherpstellen.

Panasonic Lumix G systeemcamera's

Naast het assortiment compactcamera's, heb je een uitgebreide keuze systeemcamera's van Panasonic. De Lumix G systeemcamera's bevatten een Micro Four Thirds sensor en zijn volledig digitaal.

Deze camera's zijn compacter en lichter dan spiegelreflexcamera's, maar hebben wel vergelijkbare uitgebreide instellingsmogelijkheden. Dit maakt de camera's zowel geschikt voor beginnende als professionele fotografen.

Net als spiegelreflexcamera's hebben systeemcamera's een verwisselbaar lenzensysteem, zo kies je voor iedere situatie een geschikte lens. Dankzij de snelle autofocus en het hoge aantal frames per seconde, leg je snelle acties van bijvoorbeeld sporters scherp vast.

Specificaties van de Panasonic systeemcamera's

Als professionele fotograaf fotografeer je in RAW formaat, zodat je alle vrijheid hebt in de nabewerking. Filmen doe je ook in 4K kwaliteit met 30 fps. Deze resolutie heeft 4 keer zoveel pixels als Full HD.

Met deze camera's gebruik je de 4K Photo functie om een foto uit je videobeelden te halen. Je selecteert het juiste actiemoment en slaat hem op als 8 megapixel foto.

Met de Post Focus functie bepaal je achteraf het scherpstelpunt van je foto. Zo kies je bijvoorbeeld bij macrofotografie nauwkeurig welk deel van de foto scherp is. Als je op meerdere delen wilt scherpstellen, gebruik je de Focus Stacking functie. Dit doe je door op het touchscreen te tikken en de gebieden te selecteren die je scherp wilt stellen.

Panasonic Lumix camcorders

Panasonic lumix camcorder

Voor videografen heeft Panasonic camcorders, waarmee je in Full HD of 4K beeldkwaliteit filmt. De camcorders bevatten Leica lenzen, die zorgen voor een helder beeld. Daarnaast wordt ruis zo veel mogelijk onderdrukt, zodat je ook op donkere locaties scherpe opnames maakt. Als je camcorder in 4K filmt, heb je de mogelijkheid om een foto op te slaan uit je videobeelden. Dit doe je met de 4K Photo functie. Deze werkt hetzelfde als de 4K Photo bij systeemcamera's: je selecteert een beeld uit de video die je opslaat als 8 megapixel foto.

Panasonic lenzen

Voor je systeemcamera van Panasonic heb je de keuze uit een grote collectie van meer dan 70 verwisselbare Panasonic Micro Four Thirds lenzen. Zo is er voor elke situatie een geschikte lens. Als je graag portretfoto's maakt, kies je bijvoorbeeld een 50mm lens. Voor landschapsfotografie heb je een lens nodig met een grote beeldhoek, zodat het brede landschap binnen het kader van je foto past.

Daarnaast heeft Panasonic een groot aantal Leica lenzen voor de Lumix G serie. Deze lenzen bevatten geavanceerde onderdelen voor een goede beeldkwaliteit. Je foto's zijn scherp tot in de hoeken van het beeld en bevatten veel details: je ziet bijvoorbeeld de textuur van kleding of condensdruppels op een bloem.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.739 beoordelingen