The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tamara

Hoe verbind ik mijn Beurer weegschaal met de HealthManager app?

Yes! Jouw nieuwe Beurer weegschaal is zojuist bezorgd. Nu wil je hem het liefst meteen uitproberen. Wil je jouw meetgegevens terugzien en bijhouden? Dat doe je eenvoudig in de HealthManager app. Hiervoor moet je wel eerst de app downloaden en koppelen aan de weegschaal. Hoe je dat precies doet, leg ik je hieronder stap voor stap uit.

Stap 1. Doe de batterijen in de weegschaal

Batterijen in weegschaal stoppen

Batterijen in de weegschaal doen, is iets wat je snel over het hoofd ziet. Toch kun je zonder batterijen niet aan de slag. Bij de meeste weegschalen worden standaard batterijen meegeleverd. Let erop dat dit standaard batterijen zijn en je deze dus na een tijdje moet vervangen.

Stap 2. Download de app en maak een account aan

App downloaden

Niet geheel onbelangrijk is om de Healthmanager app te downloaden. Zodra de download klaar is, open je de app. Heb je nog geen account in de HealthManager app? Maak deze dan eerst aan. Kies voor de optie 'registreren'. In jouw eigen account blijven al je meetgegevens vervolgens opgeslagen. Voer je e-mailadres in en kies een wachtwoord. Vervolgens voer je jouw voornaam, achternaam, geboortedatum, lengte en geslacht in. Heb je al een account omdat je bijvoorbeeld al een bloeddrukmeter van Beurer? Dan hoef je de weegschaal alleen nog extra toe te voegen in jouw account. Ga hiervoor naar 'instellingen' in de HealthManager app en klik op 'apparaat toevoegen' en klik vervolgens op personenweegschaal.

Stap 3. Schakel bluetooth in

Bluetooth inschakelen

Nadat je een account aangemaakt hebt, is er nog 1 belangrijk ding dat je moet doen: schakel bluetooth in. Zonder bluetooth maakt de app geen verbinding met de weegschaal. Op je smartphone vind je de optie 'bluetooth' vaak onder 'instellingen'. Kies vervolgens in de Beurer app welke weegschaal jij gaat gebruiken. Houd je smartphone bij voorkeur naast de weegschaal om er zeker van te zijn dat de apparaten verbinding kunnen maken.

Stap 4. Ga op de weegschaal staan

Op weegschaal staan

Na het installeren van de app, het aanmaken van het account en het verbinden van de weegschaal met de app, ga je op de weegschaal staan. Dit doe je met blote voeten zodat jouw meting zo nauwkeurig mogelijk is. Zodra je op de weegschaal staat, start je meting. Je ziet de meetwaarden in het display van de weegschaal oppoppen.

TIP: Wanneer de weegschaal geen meting weergeeft, werkt het vaak om je voeten licht vochtig te maken.

Stap 5. Bekijk je meetoverzicht in de app

Meetoverzichten bekijken

Op het moment dat jij de meetwaarden op de weegschaal ziet staan, worden ze ook meteen doorgestuurd naar de app. Kijk maar op je smartphone en je ziet een overzicht zien van jouw metingen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen