The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Wat is de bouwkwaliteit van een volautomatische koffiemachine?

De bouwkwaliteit van een volautomatische koffiemachine laat zien hoe goed de machine in elkaar is geschroefd. Deze is bepaald op basis van de specificaties uit onderstaande tabel. Een volautomatische espressomachine heeft een betere bouwkwaliteit wanneer deze over meer van deze specificaties beschikt. Voor een espressomachine met een topklasse bouwkwaliteit betaal je meer, maar je hebt er wel langer plezier van.

In het kort

RVS behuizing Een roestvrijstalen behuizing is meer solide dan een behuizing van kunststof.
Keramische maalschijven Keramische maalschijven slijten minder snel dan maalschijven van staal.
Automatische waterfilterindicator Door het waterfilter telkens precies op tijd te vervangen voorkom je het ontstaan van kalkaanslag in de leidingen van de espressomachine.
Zelfreinigende zetgroep De zetgroep wordt grondig gereinigd met een precies afgestelde watertemperatuur en een geschikt reinigingsmiddel, zodat deze langer mee gaat.
Thermoblock verwarmingssysteem Een thermoblock is snel opgewarmd en zorgt voor een constante zettemperatuur.
Kleurendisplay Een kleurendisplay geeft het menu weer op een overzichtelijke wijze en begeleidt jou tijdens het reinigen en onderhouden van de machine.

Topklasse bouwkwaliteit

Een volautomaat met een topklasse bouwkwaliteit beschikt over minimaal 70% van de specificaties uit bovenstaand overzicht. Topklasse volautomaten onderscheiden zich vooral van middenklasse volautomaten door de duurzaamheid van de onderdelen die gebruikt zijn én de manier waarop je de machine onderhoudt. Zo’n volautomaat houd je bijvoorbeeld gemakkelijk kalkvrij dankzij een slimme technologie waarbij het waterfilter communiceert met de machine. Zo voorkom je slijtage van de leidingen. Een zelfreinigende zetgroep houdt zichzelf schoon en soepel, zodat dit belangrijke onderdeel goed zijn werk blijft doen.

Middenklasse bouwkwaliteit

Een middenklasse volautomaat is meer solide dan een basisklasse model. Dit zie je vooral terug aan het materiaal van de behuizing, de maalschijven en het display. Een volautomaat met een roestvrijstalen behuizing zit steviger in elkaar dan een machine waarbij plastic platen zijn gebruikt. Keramische maalschijven slijten minder snel dan maalschijven van staal. Ook geven ze geen geur en smaak af tijdens het malen van bonen. Een volautomaat heeft een middenklasse bouwkwaliteit wanneer deze over minimaal 50% van de bouwkwaliteit specificaties beschikt.

Basisklasse bouwkwaliteit

Wanneer je minder waarde hecht aan de levensduur van jouw volautomatische espressomachine kom je prima uit de voeten met een basisklasse model. Een volautomaat met een basisklasse bouwkwaliteit beschikt over minder dan 50% van de bouwkwaliteit specificaties. Hierdoor gaat een machine uit deze klasse minder lang mee en zal je ‘m intensiever moeten onderhouden. Dit betekent overigens niet dat je er geen lekkere kop koffie mee zet.

Conclusie

Vind jij het belangrijk dat jouw volautomatische espressomachine van goede kwaliteit is? Dan ga je minimaal voor een espressomachine met een middenklasse . Deze machines hebben een meer solide behuizing en duurzamere onderdelen. Een espressomachine uit de topklasse is gemakkelijker te onderhouden en slijt hierdoor minder snel aan de binnenkant.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen