The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Giovanni

Hoe kies je een Nintendo Switch geheugenkaart?

Als je veel games speelt op jouw Nintendo Switch, dan kom je erachter dat de console niet voldoende opslaggeheugen heeft. Met een geheugenkaart breid je de opslagcapaciteit uit van de Switch. Maar welke micro SD kaart heb je nodig en hoeveel gigabyte is het beste voor jouw Nintendo Switch gebruik? Dat leggen we je hier uit.

Nintendo Switch geheugenkaart kiezen

Er zijn verschillende soorten geheugenkaarten en dan ook nog met een verschillende opslagcapaciteit. Vraag bij het kiezen jezelf het volgende af:

  • Waarom wil je een geheugenkaart?
  • Hoeveel spellen wil je opslaan?
  • Welk type geheugenkaart heb je nodig?

Waarom een geheugenkaart?

Micro SD geheugenkaart

Voor Nintendo Switch gamers met veel spellen is het een bekend probleem. Je wilt een nieuw spel downloaden uit de eshop, maar je hebt niet voldoende opslagruimte. Een spel neemt namelijk al gauw 10 gigabyte in op het geheugen van je console. Dan kies je voor een geheugenkaart. Die plaats je in de Nintendo Switch en is gelijk klaar voor gebruik. Afhankelijk van hoeveel spellen je op de SD kaart wilt plaatsen, maak jij je keuze voor de grootte van de opslagcapaciteit.

Hoeveel spellen wil je opslaan?

Games opslaan

Zoals benoemd is een gemiddeld spel ongeveer 10 gigabyte. Met die 32 gigabyte van je Nintendo Switch, kun je dan 3 spellen opslaan. Kies een geheugenkaart dan ook met de regel van 10 GB per game in je achterhoofd. Weet jij dat later dit jaar 3 toffe spellen uitkomen die jij wilt hebben? Dan heb je dus minimaal een SD kaart met 30 gigabyte geheugen nodig. Wanneer je de geheugenkaart inplugt, download je vanuit de eshop direct naar de geheugenkaart en raakt de opslag van de Switch niet vol.

Welk type geheugenkaart heb je nodig?

Micro SDXC

Dan is er nog de keuze voor het type geheugenkaart. Er zijn micro SDXC en micro SDHC geheugenkaarten. Beide zijn plug & play in de Nintendo Switch. Het verschil tussen de geheugenkaarten zit hem in de opslagcapaciteit. Micro SDHC heeft vaak tot maximaal 32 gigabyte aan opslag, terwijl micro SDXC tot 2 terabyte aan opslag heeft. Wil je meer dan 3 spellen opslaan op de SD kaart? Kies dan voor een micro SDXC.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.821 beoordelingen