The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Welke draadloze ontvanger moet ik kiezen?

Er zijn verschillende ontvangers waarmee je muziek draadloos naar je huidige speakers stuurt. Naast wifi of Bluetooth adapters zijn er ook netwerkspelers die streamingdiensten of multiroom functies ondersteunen. Dit aanbod is tegenwoordig veel groter dan vroeger, toen vooral de Logitech Squeezebox gebruikt werd. Op deze pagina lichten we alle soorten uit.

Wifi ontvangers

Wifi ontvangers

Met een wifi ontvanger stream je muziek via je draadloze internet netwerk. Je stuurt een opgeslagen collectie van een mobiel apparaat, computer of netwerkschijf naar je speakers. Het voordeel van streamen via wifi is het sterke signaal. Naast een bereik van 100 meter heb je geen last van storingen of onderbrekingen in de muziek. Via wifi stuur je audiobestanden door die niet gecomprimeerd zijn. Hierdoor gaat het streamen niet ten koste van de geluidskwaliteit en klinken je hi res bestanden gedetailleerd.

AirPlay ontvangers

AirPlay ontvangers

AirPlay werkt via hetzelfde principe als wifi, maar is alleen bedoeld voor Apple apparaten. Je gebruikt dit protocol om muziek van iTunes via een iPhone, iPad of Mac naar je speakers te streamen. De AirPlay functie is standaard op je Apple apparaat geïnstalleerd. Net als met wifi heb je een groot bereik van 100 meter. Dit betekent dat je de speaker vanuit elke kamer in je huis bedient. De enige voorwaarde is dat je apparaat en de speaker met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Je streamt muziek in cd kwaliteit, waardoor elk nummer helder klinkt.

Bluetooth ontvangers

Bluetooth ontvangers

Met Bluetooth heb je geen internet nodig om een draadloze verbinding te maken. Dit maakt streamen via Bluetooth de meest eenvoudige oplossing. Vergeleken met wifi heeft Bluetooth een beperkt bereik van 10 meter. Ook is het geluid gevoeliger voor storingen. Als je tijdens het streamen met je smartphone een inkomende oproep krijgt, wordt de muziek onderbroken. De meeste Bluetooth adapters spelen muziek af in mp3 kwaliteit. Als je naar cd kwaliteit wilt luisteren, heb je een adapter nodig die Bluetooth aptX ondersteunt.

Ontvangers met geïntegreerde streamingdiensten

Ontvangers met geïntegreerde streamingdiensten

Je kunt via Bluetooth muziek van een streamingdienst naar een speaker sturen, maar een ontvanger met een geïntegreerde dienst is een betere oplossing. Dit komt doordat de adapter niet afhankelijk is van het signaal van je smartphone. Via het internet maakt de adapter een eigen verbinding met de streamingdienst, zoals Spotify Connect. Hierdoor klinkt het geluid altijd gedetailleerd en is het signaal minder gevoelig voor storingen. Je gebruikt je smartphone alleen als afstandsbediening. Als je gebeld wordt of met je telefoon de kamer uitloopt, speelt de muziek probleemloos door.

Ontvangers met multiroom functies

Ontvangers met multiroom functies

Je gebruikt ontvangers met multiroom functies om verschillende speakers aan elkaar te koppelen. Nadat je elk apparaat hebt aangesloten, bedien je de luidsprekers met 1 app voor je mobiele toestel of computer. Door het bereik van 100 meter maakt het niet uit in welke kamer je bent, je hebt altijd de controle over elke speaker. Open het menu en kies per speaker naar welk nummer je wilt luisteren. Je kunt speakers in dezelfde groep plaatsen zodat ze synchroon dezelfde muziek afspelen. Tijdens een wandeling door je huis mis je geen moment van je favoriete nummer.

Alle ontvangers

Wil je op specificaties filteren en zo de beste draadloze ontvanger voor jou vinden? Gebruik dan onze handige keuzehulp met alle Bluetooth adapters en netwerkspelers.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen