The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Hoe kies ik een Dyson luchtreiniger?

Je bent eruit; je wilt een Dyson luchtreiniger kopen. Alleen lijken de luchtreinigers van Dyson stiekem zoveel op elkaar, dat je nog niet weet welk model je moet kiezen. Vragen die je jezelf moet stellen zijn wat moet de luchtreiniger kunnen, in welke kamer gebruik je hem en waar plaats je hem vervolgens. Lees hier hoe je de juiste Dyson luchtreiniger kiest voor jou.

Dyson luchtreiniger kiezen

Alle Dyson luchtreinigers lijken qua uiterlijk op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Om de beste Dyson luchtreiniger voor jou te kiezen, moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wil je de ruimte reinigen en ventileren of reinigen, ventileren en verwarmen?
  • In welke kamer wil je de luchtreiniger plaatsen?
  • Wil je de luchtreiniger op de grond of op een kastje plaatsen?

Reinigen, ventileren en/of verwarmen?

Dyson Hot+Cool

Wil je de lucht in huis reinigen en tegelijkertijd een verkoelend briesje creëren? Dan is een luchtreiniger uit de Dyson Pure Cool lijn een goede optie. Dit zijn namelijk luchtreinigers die een luchtstroom creëren. Wil je in de winter juist een verwarmde luchtstroom? Kies dan voor een model uit de Dyson Pure Hot+Cool. Deze modellen verwarmen de schone lucht, voor ze het terug de kamer in blazen.

In welke kamer wil je de luchtreiniger gebruiken?

Dyson luchtreiniger woonkamer

Woonkamer

Wil je de luchtreiniger in de woonkamer plaatsen? Dan is het belangrijk dat je de oppervlakte van jouw woonkamer weet. Voor een woonkamer tot 26 vierkante meter zijn de Pure Cool Tower en de Pure Hot+Cool geschikt. De Pure Cool Desk is geschikt om een woonkamer tot 29 vierkante meter te reinigen. Is de ruimte groter? Overweeg dan om een tweede luchtreiniger aan te schaffen.

Dyson luchtreiniger slaapkamer

Slaapkamer

Wil je de luchtreiniger in de slaapkamer plaatsen? Dan is het belangrijk dat de luchtreiniger over een nachtmodus en een dimbaar display beschikt. Zo heb je ‘s nachts geen last van het geluid of fel licht. De Pure Cool Tower, Pure Cool Desk en de Pure Hot+Cool beschikken over een nachtmodus waarbij het licht van het display dimt.

Waar wil je de luchtreiniger plaatsen?

Statief ventilator Dyson

Op de grond

Wil je de luchtreiniger op de grond plaatsen? Dan heb je keuze uit verschillende modellen. De Pure Cool Tower is het grootste model uit de Dyson Pure lijn en plaats je op de grond. De Pure Cool Desk en de Pure Hot+Cool zijn kantelbaar, zodat je de richting van de luchtstroom gemakkelijk aanpast. Doordat je de blaasrichting aanpasbaar is, richt je de luchtstroom altijd op jezelf. Hierdoor plaats je deze luchtreinigers zowel op de grond als op een tafel.

Dyson Pure Cool Me slaapkamer

Op een bureau of nachtkastje

Als je de luchtreiniger op je bureau of nachtkastje wilt plaatsen is het belangrijk dat hij niet te veel ruimte inneemt. De Pure Me is het kleinste model uit de Dyson Pure lijn. Deze reinigt niet de gehele ruimte, maar blaast schone lucht in je gezicht. Wil je liever de gehele ruimte reinigen? Kies dan voor de Pure Cool Desk of de Pure Hot+Cool. Die zijn iets groter, maar passen prima op een bureau of nachtkastje.

Gaby
Artikel van:
Gaby Luchtreinigerspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen